Polis Olmak İsteyenler Mutlaka Okusun!

Polis Olmak İsteyenler Mutlaka Okusun!
Polis olmak isteyenler için ön başvuru tarihleri belli oldu. İşte PMYO ön başvuru tarihi...

Polis olmak isteyenler için ön başvurular 25 Nisan Çarşamba günü başlıyor. Polislik için lise 4. sınıfta okuyan ve lise mezunlarının, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puan türlerinin her hangi birinden 270 puan alma şartı aranıyor. Başvurular 11 Mayıs Cuma günü sona erecek.

Polis Meslek Yüksek Okulları'na başvuruda bulunmak isteyen adaylar, YGS açıklandıktan sonra http: // pmyo.pa.edu.tr adresinden ön kayıt yaptıracak. Adayların şahsen başvuruları ise 30 Nisan Pazartesi günü, Ankara'da Polis Akademisi Başkanlığı'na, 20 ilde ise Polis Meslek Yüksekokulları'nın bulunduğu yerlere yapılabilecek. Yetkililer, başvuran adayların ön kayıtlarının ardından şahsen başvurmalarının gerekli olduğunu belirterek, adayların sağlık, fiziki şartları ile yaş durumlarının göz önüne alındığını bildirdi.

Adaylardan başvuru için 50 lira ücret alınacak, ayrıca 21 Mayıs ile 2 Haziran tarihleri arasında (27 Mayıs hariç) değerlendirme ve seçme sınavı yapılacak. Polis Meslek Yüksekokulları, Afyonkarahisar, Erzurum, Gaziantep, Trabzon, İstanbul, İzmir, Konya Ereğli, Balıkesir, Hatay, Adana, Diyarbakır, Elazığ, Kayseri, Samsun, Aksaray, Malatya, Niğde, Kastamonu, Kırıkkale ile Yozgat'ta bulunuyor.