Polisin 'Dur' İhtarına Uymadılar Kaçtıkları Araçtan 10 Adet Tabancayı Yola Attılar

Polisin 'Dur' İhtarına Uymadılar Kaçtıkları Araçtan 10 Adet Tabancayı Yola Attılar
Rize’de polisin “dur” ihtarına uymayarak otomobille kaçan iki kişi, kovalamaca sırasında içerisinde 10 adet tabanca ve şarjör bulunan bir kutuyu yola attı.

Rize Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan yol kontrollerinde O.G. (34) ve B.H. (35)’nin içerisinde  bulunduğu 61 plakalı şüpheli bir aracı durdurmak isteyen ekipler, şahısların “dur” ihtarına uymayarak kaçması üzerine aracı takibe aldı. Trabzon yönünde kaçan şahıslar Çiftekavak mevkiinde yakalanırken içerisinde 10 adet tabanca ve bu tabancalara ait 10 adet şarjör bulunan kutuyu Trabzon gidiş yönünde orta refüje attıklarını tespit eden görevliler hem kutuyu buldu hem de şahısları gözaltına aldı.

kacak-silah-rize-1.jpg

Rize İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, dün (Pazartesi) Rize’de 5 ayrı noktada polisin arama noktası oluşturduğu ve bu noktalarda şüpheli araçlar ile şahıslara yönelik aramaların yapıldığı bildirilerek uygulamanın devam ettiği  saat 20.15’te 61 plakalı bir aracın uygulama noktasına geldiği ancak polisin “dur” ihtarına uymadığı ve Trabzon istikameti yönünde kaçtığı belirtilerek 1979 doğumlu O.G. ile 1978 doğumlu B.H. adlı kişilerin kaçarken içerisinde 10 adet tabanca ve bu tabancalara ait 10 adet şarjörün bulunduğu kutuyu orta refüje attıklarının tespit edilerek şahısların da Çiftekavak mevkiinde yakalanarak gözaltına alınıp adli makamlara teslim edildiği bildirildi.

Kutu içerisinde ele geçirilen suç unsurlarının Kriminal (Balistik) incelemesinin yapılması için ilgili bölümlere gönderildiğinin ifade edildiği açıklamada O.G. ve B.H. adlı şahıslar hakkında “6136 SKM (SilahTicareti Yapmak)” suçundan işlem yapıldığının ve şahısların sevk edildikleri ilgili mahkemece haklarında adli kontrol verilmek suretiyle 5.000’er TL kefalet karşılığında serbest bırakılmalarına karar verildiği belirtildi.

kacak-silah-rize.jpg