Polisleri bile şaşırtan kovalamaca

Polisleri bile şaşırtan kovalamaca
7 yaşındaki çocuk polis teşkilatını peşinden sürükledi…

ABD'nin Utah eyaleti, her gün görmeye alıştığımız 'filmleri aratmayan' bir kovalamaya daha sahne oldu. Polis otomobili tarafından kaydedilen ve daha sonra basına dağıtılan videonun diğerlerinden farkı ise, suçu işleyenin kimliğiydi.

İki görgü tanığının bir otomobilin kırmızı ışıkta geçtiğini ve muhtemelen içinde sürücüsü olmadığını ihbar etmesi üzerine harekete geçen Utah polisi, kısa süre sonra bahsi geçen otomobili otoyolda 70 kilometrenin üzerinde hız yaparken buldu.


Kaçağın peşine düşen polis, diğer kovalamamaların aksine sakin sakin kaçan otomobili kendi kendine durana kadar takip etti. Bir süre sonra bir evin bahçesine giren otomobilden 7 yaşındaki bir çocuk indi. Çocuk daha sonra polisin şaşkın bakışları arasında bahçesinde durduğu eve doğru koşmaya başladı.

Olayı kısa sürede çözen polis, 7 yaşındaki küçük kaçağın kiliseye gitmemek için babasının otomobilini çaldığını ve rast gele kaçmaya başladığını belirledi. Çocuk hakkında işlem yapmayan bölge şierifi, ihmalkar babayı otomobilin anahtarlarını çocukların ulaşamayacakları yerde saklama konusunda uyarmakla yetindi.