Pratik Rizeli Çözümü!

Pratik Rizeli Çözümü!
Rize'de kaza yapan sürücü, minibüsünün uçuruma yuvarlanmaması için halatla ağaca bağladı.

Güneysu ilçesine bağlı Adacami köyünde Suat Yıldız yönetimindeki 53 DC 236 plakalı minibüs, toprak kayması nedeniyle kapalı olan yolda geri manevra yapmaya çalıştı. Bu sırada minibüsün bir bölümü, şarampole çıktı. Sürücü Yıldız ve beraberindeki yeğeni Aslan Yıldız, minibüsten inerek, uçuruma yuvarlanma tehlikesi bulunan aracı halatlarla yolun üst kısmındaki ağaca bağladılar. 

Yaklaşık 3 saat ağaca bağlı kalan minibüs, olay yerine çağrılan çekici vasıtasıyla kurtarıldı. 
     
-''O ANDA BAŞKA BİR ÇÖZÜM YOLU BULAMADIK''- 

untitled-4.20100619131355..jpg
    
Aslan Yıldız, Rize'de etkili olan şiddetli yağış nedeniyle köylerinde ufak çaplı toprak kaymaları yaşandığını belirterek, ''Ben de amcamla beraber annemi almak için köye çıktım. Yolda toprak kayması olduğu için yol kapalıydı. Arabayı geri çıkarmaya çalıştım. Amcam, 'Sen acemisin süremezsin, bana ver' dedi.

Yıldız, daha sonra minibüsün şarampole kaymaya başladığını fark ettiklerini ifade ederek, ''Halatla minibüsü yolun üst tarafındaki ağaca bağladık. O anda başka bir çözüm yolu bulamadık'' diye konuştu.

Kamyoneti kullanan Suat Yıldız ise yorgun olduğunu anlatarak, ''Bir anlık dikkatsizliğimize geldi. Yolda toprak kayması sonucu çamur oluşmuştu. Beton da kırılınca kaza yaptık. Bu kadar ucuz atlattığımız için şanslıyız'' dedi.

14.20100619133550..jpg