Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Türkiye'nin ilk başörtülü bakanı oldu

Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Türkiye'nin ilk başörtülü bakanı oldu
İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Gürcan, geçici seçim hükümetinin ilk başörtülü bakanı oldu. Gürcan, Aile Bakanı Ayşenur İslam'ın yerine atandı.

Türkiye’yi seçime götürecek 63. Hükümetin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan Prof. Ayşen Gürcan oldu. Gürcan, cumhuriyet tarihinde başörtülü olarak kabineye giren ilk bakan oldu.

Başbakan Davutoğlu, yeni Bakanlar Kurulu üyelerini açıkladı. Geçici Bakanlar Kurulu'nda en çok dikkat çeken isim İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Gürcan oldu

İLK BAŞÖRTÜLÜ BAKANI OLDU

Gürcan, geçici seçim hükümetinin ilk başörtülü kadın bakanı oldu. Akademisyen Ayşen Gürcan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı görevine getirildi.

Ayşen Gürcan, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü’nde görev yapıyor. Gürcan, 2013 yılında katıldığı Tesettür Mühendisliği panelinde, “Tesettürün bir misyonu var. İnsana bir karar verirken, o kararın neye ve kime hizmet ettiğini sorgulatan bir dine mensubuz” ifadelerini kullanmıştı.

aysen-gurcan-turkiyenin-ilk-basortulu-bakani.jpg