Provakatörler Rize'de İşbaşında VİDEO İZLE

Provakatörler Rize'de İşbaşında VİDEO İZLE
Rize'de sözde İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla bir grup eylemcinin vatandaşla polisi karşı karşıya getirmek için yaptığı eylemler sürüyor.

Ülkede iç karışıklık oluşturmak isteyen provakatörler Rize'de de işbaşında. Sözde İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı eylemlerine destek vermek isteyen gruplar tüm ülke genelinde olduğu gibi Rize'de de vatandaşla polisi karşı karşıya getirmenin hesaplarını amaçlarının dışına çıkarak yapılan eylemler ve kışkırtıcı sözler sarfederek sürdürüyor. Bu doğrultuda sözde Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek isteyen bir grup ile onlara tepki gösteren karşıt görüşlü grup arasında olaylar çıktı. Çıkan olaylarda bir grup, ambulansla hastaneye kaldırılmak istenen bir Türk Gençlik Birliği (TGB) üyesine saldırdı.

eylem-rize-1.jpg

rizede-eylem.jpg

Rize’de akşam saat 18.00 sıralarında Türk Gençlik Birliği (TGB) üyesi 20 kişilik bir grup, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile Memişağa Parkı’na geldi. Basın açıklaması yapmak isteyen gruba çevrede toplanan karşıt görüşlü grup müdahale etti. TGB üyesi gençler çevrede bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği’ne sığınırken, bina önünde bir anda yüzlerce kişi toplandı. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice kalabalığa sağduyu çağrısında bulunarak dağılmalarını istedi. Grubun dağılmaması üzerine polis biber gazı ile müdahale ederken, esnaf polisi protesto için kepenklerini indirdi. Kalabalık arasında da zaman zaman arbede yaşandı. Atatürkçü Düşünce Derneği’ne sığınan TGB üyelerinden bir bayan yaralanınca ambulansla hastaneye kaldırılmak istendi. Kızgın grup sedye ile taşınan yaralıya saldırarak, ambulansa vurup, ambulansın olay yerinden ayrılmasını engellemeye çalıştı.

eylem-rize-2.jpg

Polisin tüm uyarılarına rağmen kalabalık dağılmazken, olay yerine gelen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı topluluk ile görüşerek olayların yatışmasını sağladı.

TGB üyeleri, polis tarafından güvenlik kordonuna alınan Atatürkçü Düşünce Derneği’nde tutuluyor.

eylem-rize-4.jpg

rizede-eylem-(1).jpg

eylem-rize-3.jpg

eylem-rize-5.jpg

rizede-eylem-(3).jpg

eylem-rize-6.jpg

rizede-eylem-(4).jpg

rizede-eylem-(5).jpg

rizede-eylem-(6).jpg

rizede-eylem-(7).jpg

rizede-eylem-(9).jpg

rizede-eylem-(10).jpg

rizede-eylem-(11).jpg

rizede-eylem-(12).jpg

rizede-eylem-(13).jpg

İŞTE O ANLAR

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Vali Çakır'dan Gerginlik Açıklaması

Rize'de Gerginlik Sona Erdi

Rize'de Yaşananlar Meclise Taşındı

MHP Rize'den Gerginlik Açıklaması

Rize'de Gerginlik Hakim ! VİDEO İZLE

Rize'de Gezi Parkı Eyleminde Gerginlik