Psikoteknik Belgenizi Aldınız mı?

Psikoteknik Belgenizi Aldınız mı?
Türkiye Trafik Güvenliği ve Psikoteknik Değerlendirme Merkezi Derneği Başkan’ı Cengizhan Kutlu, Psikoteknik belgesi denetimlerinin başlayacağını belirterek “Sürücülerin önümüzdeki 1 ay içerisinde psikoteknik belgelerini alması gerektiğini söyledi.

Psikoteknik değerlendirme raporlarının sistem üzerinde sorgulanması işlemlerine 01.01.2021 tarihi itibariyle başlanılacak olup bu tarihten sonra psikoteknik raporu almayanlar hakkında 4925 sayılı karayolu taşıma kanununun 26’ncı madesi (e) bendi gereğince işlem yapılacağı için belgesi eksik olanların son güne bırakmadan belgelerini alması gerekiyor.

Şöförler psikoteknik değerlendirme raporlarını 35 gün içerisinde almazlarsa haklarında cezai işlem uygulanacak ve şuan için 1083 TL olan para cezasını ödemek zorunda kalacaklardır.

Psikoteknik denetimlerinin başlamasına sadece 35 gün kaldığını belirten başkan Kutlu ; psikoteknik belgesi almayanlar, belgesi iptal edilenler, e-nabız ve e-devlet üzerinden psikoteknik raporunu görüntüleyemeyen tüm sürücülerin bu süre içerisinde belgelerini almaları gerektiğini ifade etti.

KİMLER PSİKOTEKNİK BELGESİ ALMALI

Ticari amaçlı araç kullanan tüm sürücüler yolcu, yük, kargo taşımacılığı yapan tır kamyon ticari taksi şirket şöförleri. Ayrıca alkol, ceza puanı  ve hız nedeni ile ehliyeti emniyetçe alınanlar. Bu belgeyi almak zorundadır. Alınan belge 5 yıl geçerlidir.