Putin’in Tatarca Kelimeyi Yanlış Anlaması Gülümsetti

Putin’in Tatarca Kelimeyi Yanlış Anlaması Gülümsetti
Rusya Devlet Başkanı Valdimir Putin'in, yıllık basın toplantısında "baba" anlamına gelen kelimeyi "güle güle" olarak algılaması üzerine hem Putin'i...

Rusya Devlet Başkanı Valdimir Putin'in, yıllık basın toplantısında "baba" anlamına gelen kelimeyi "güle güle" olarak algılaması üzerine hem Putin'i hem de salondakileri güldürdü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, bugün gerçekleştirdiği yıllık basın toplantısını dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen bin 640 gazeteci katılıyor. Putin, 3-4 saat içinde gazetecilerden gelen soruları cevaplandırmaya çalışacak. Soruları yanıtlamaya başlayan Putin, elinde "Bay Bay" yazan bir gazetecinin sorusunu almak istedi. Putin'in Tatarca "baba" anlamına gelen kelimeyi "Güle güle" olarak algılaması eğlenceli anlara neden oldu.

Gazeteciye neden "Güle güle" yazdığını sorması üzerine gazeteci, ilk başta anlaşıldığının aksine "Bay Bay Putin" yazısının Tatarcada "Baba Putin" olarak telaffuz edildiğini ve bunun "Büyük baba Putin" anlamına geldiğini söyledi. Gazetecinin açıklaması, hem Putin'in hem de salonda bulunanların gülümsemesine neden oldu.

Kaynak:IHA