Rafting antrenörlük kursu

Rafting antrenörlük kursu
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Dairesi Başkanlığınca Rize'de birinci kademe rafting yardımcı antrenörlük kursu açılacak.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Dairesi Başkanlığınca açılacak kursun 28 Eylül-9 Ekim tarihleri arasında düzenleneceğini söyledi.

Kurs için başvuruların devam ettiğini belirten Yılmaz, ''Rafting branşında Rize'nin ayrı bir yeri var. Ancak bu branşlarda gelişim ve yaygınlaşma sadece tesis ve sporcu sayısı ile olmaz. Aynı zamanda antrenör ve hakem sayısının da artması gerekir'' dedi.

Yılmaz, Doğu Karadeniz'in gerek akarsu gerek durgun sularıyla rafting için son derece elverişli bir bölge olduğunu kaydederek, şunları söyledi:  ''Ülkemizde bulunan yaklaşık 80 rafting takımının 24'ü Rize'de bulunuyor. Milli takımın altyapısı yine bizim sporcularımızdan oluşuyor. Bu veriler bize rafting branşında ne kadar önde olduğumuzu göstermektedir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak kentimizin bu branşlardaki başarısını uluslararası düzeye çıkarmak için tesisleşme çalışmaları başlattık. Elverişli parkurlarımız olsa da gelişim ve yaygınlaşma için yapay parkura ihtiyaç duyduğumuz bir gerçek. Bu gerçeklerden hareketle önümüzdeki yıl yapay bir rafting kano parkuru yapmayı planlıyoruz.''