Raftingte Rize Varsa 1. Belli

Raftingte Rize Varsa 1. Belli
Ülke genelinde raftingte rakip tanımayan ve katıldıkları her turnuvadan birinciliğin yanısıra çeşitli dereceler elde eden Rizeli Raftingçiler Van'da da geleneği bozmadı. Raftingçilerimiz ilk iki dereceyi kaptırmadı.

Van Denizi Su Sporları Şenliği kapsamında Çatak ilçesinde düzenlenen rafting yarışlarında Rizeli Raftingçiler ilk iki dereceyi kaptırmadı.

Van Valiliği öncülüğünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Van Ticaret Borsası (VATBO) işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen "Van Denizi" Su Sporları Şenliği, Çatak ilçesinde yapılan rafting yarışlarıyla devam etti.

6 takımın katıldığı yarışmada Rize Belediyespor birinci, Rize Gençlikspor ikinci ve Van Yüzüncü Üniversitesi takımı da üçüncü oldu.

rafting-1.20110626195922..jpg

Çatak kaymakamı Ahmet Demirci, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede bir şenlik havasında gecen yarışlardan memnun olduklarını belirtti.

Çatak Çayı'nın çok güzel bir rafting parkuruna sahip olduğunu anlatan Kaymakam Demirci, "Amacımız ilçemizde rafting sporunu geliştirerek turizme kazandırmak. Bunun için geçen yıl rafting antrenör kursu açarak sporcu yetiştirdik" dedi.

Yarışmalar sonunda dereceye giren takımlara Demirci tarafından kupa verildi.

rafting-2.20110626195939..jpg