Rahmi Metin RTSO'ya Aday Olacak mı?

Rahmi Metin RTSO'ya Aday Olacak mı?
Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağı merakla beklenen Rize İl Genel Meclisi Eski Başkanı ve Ak Parti Rize Milletvekilliği aday adayı Rahmi Metin, RTSO seçimlerinde aday olmayacağı öğrenildi.

Rize’de eğitim, iş ve siyaset camiasının saygın isimlerinden olan ve siyasette her seçim öncesinde aday olup olmayacağı aylar öncesinden merak edildiğinden ismi sürekli adaylar arasında geçen iş adamı ve eğitimci Rahmi Metin’in ismi bu kez Kasım ayında yapılması beklenen RTSO seçimlerinde adaylar arasında telaffuz edilmeye başlandı. Ancak Metin’in adaylığının söz konusu olmadığı ve RTSO seçimlerinde aday olmayacağı öğrenildi.

Rize İl Genel Meclisi Eski Başkanı ve Ak Parti Rize Milletvekilliği aday adayı Rahmi Metin’in RTSO seçimlerinde uzlaşmacı bir tavır sergileyeceği ve adayların da uzlaşmacı bir tutum sergilemelerinden yana olduğu bilgisine ulaşılırken, adaylar arasında kırgınlıklar yaşanmadan bir seçim atmosferinin geride bırakılması ve seçim sonucunda kazananın Rize’nin olmasını istediği öğrenildi.

rahmi-metin-muhammed-avci-001.jpg

recep-taylan-004.jpgÖte yandan MÜSİAD Rize Şube Başkanı Recep Taylan, RTSO seçimlerinde MÜSİAD üyeleri dışında her hangi bir adayı desteklemelerinin söz konusu olmayacağını ve tüm adaylara eşit mesafade bulunduklarını kaydederek, MÜSİAD üyesi olan Rahmi Metin’in adaylığının söz konusu olması halinde MÜSİAD olarak kendi üyeleri olan Metin’i destekleyeceklerini ifade etti.

Taylan, ayrıca, adayların birbirlerini kırmadan, birbirleriyle olumsuzluk yaşayacak tartışmalardan ve kırgınlıklardan uzak durarak Rize için hazırlayacakları projelerle ve başkan seçilmeleri halinde yapacakları icraatlarla seçmenin karşısına çıkmaları gerektiğini belirterek, seçim sonucunda MÜSİAD olarak yeni yönetimle Rize için işbirliği içerisinde olacaklarını kaydetti.