Rakiplerin Puan Kaybettiği Haftada 3 Puan Almak Önemli

Rakiplerin Puan Kaybettiği Haftada 3 Puan Almak Önemli
TFF 1. Lig'de Sakaryaspor'u 1-0 yenen Çaykur Rizespor'un Teknik Direktörü Giray Bulak, ''Rakiplerimizin puan kaybettiği haftada, 3 puan almak önemli'' dedi.

Bulak, maçın ardından yaptığı açıklamada, Sakaryaspor'un genç oyunculardan kurulu çok iyi bir ekip olduğunu belirterek, ''Maçın ilk yarısında istediğimiz oyunu oynayamadık. Ancak ikinci yarıda ileride iyi çoğalarak aradığımız pozisyonları bulduk. Zor da olsa kazanmasını bildik'' dedi.

Son haftalarda oyuncular üzerindeki baskının arttığını ifade eden Bulak, ''Her maçı kazanmak zorundayız. Hedefimiz için tek seçeneğimiz galibiyet. Futbolcu arkadaşlarımız bu baskı ile kazanmayı başardıkları için mutluyuz'' diye konuştu.

Çaykur Rizespor'un kalecisi Ramazan Kurşunlu ise önemli olanın kazanmak olduğunu vurgulayarak, ''Sakaryaspor'un bize karşı iyi direneceğini biliyorduk. Hafta boyunca iyi oyundan çok, kazanmaya odaklanmıştık. Sonuç olarak çok değerli bir üç puan aldık'' ifadelerini kullandı.

Çaykur Rizesporlu bir diğer oyuncu Osman, ise yaptığı açıklamasında, "Biz sahaya çıkıp elimizden geleni yapıyoruz. Herkeste bize destek olsun. Çünkü son haftalara girdik. Bundan sonra ki maçların telafisi yok" ifadelerini kullandı.

SAKARYASPOR CEPHESİ

Sakaryaspor'da Yardımcı Antrenörü Mehmet Demirtaş ise matematiksel olarak ligden düştüklerinin kesinleştiğini vurgulayarak, ''Transfer yasağı olmasına rağmen çok iyi maçlar oynadık. Taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan oyun oynuyoruz. Bugünkü mücadelemiz de son derece iyiydi. Şampiyonluğa oynayan Çaykur Rizespor'a karşı 7 net gol pozisyonumuz var ama kaybettik'' dedi.

Çok iyi bir genç oyuncu topluluğuna sahip olduklarını ifade eden Demirtaş, ''Sakaryaspor'da çok iyi bir jenerasyon var. Oğuz'lar, Aykut'lar, Tuncay'lar önümüzdeki dönemde yeniden Sakaryaspor'dan çıkacak. Biz bunun yapılanmasını bu sezondan yapıyoruz'' şeklinde konuştu.

Sakaryaspor Kalecisi Cüneyt, Sakaryaspor'un gelecek seneye 1. Lig'e çıkma potansiyelinin olduğunu dile getirerek, "Biz matematiksel olarak düşmüş olabiliriz ama gençlerimizi kazandık. Sakaryaspor çok büyük bir potansiyele sahip" değerlendirmesinde bulundu.

Berat Ali, ise açıklamasında galibiyetin kendi hakları olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu maçın hakkı bence beraberlikte değildi. Bizim hakkımızdı bu maç. Ama olmadı. Her zaman hak eden kazanamıyor. Önümüzdeki yıl Sakaryaspor'u hak ettiği yere taşıyacağız."