Ramazan Değerlendirmesi

Ramazan Değerlendirmesi
Ak Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, Ramazan ayında yaptıkları program ve faaliyetler hakkında genel bir değerlendirmede bulundu

Hem Rize’mize faydalı olmak hem de elde ettiğimiz manevi hava anlamında Ramazan ayı programlarının çok yararlı geçtiğini belirten Karal, açıklamasına şu şekilde devem etti.

Bilindiği üzere Ramazan ayında çift etaplı bir program tertip ettik. İlk 15 günde ağırlıklı olarak teşkilat mensuplarımızın katıldığı yardıma muhtaç ailelerle ilgili bir çalışma yaptık. İkinci 15 günde ise daha çok vekillerimizin aktif olarak çalışma yaptığı bizimde teşkilat olarak iştirak ettiğimiz şehrimizin sorunlarının tespitine yönelik bir program düzenledik.

Her ilçemize bu iki etaplı program nedeniyle iki defa gittiğini belirten Karal; Bizzat ben takriben 75 yardıma muhtaç aileyi ziyaret ettim. Ayrıca sosyal işler başkanlığımız, kadın kolumuz, gençlik kolumuz vasıtasıyla Ramazan ayı boyunca tüm şehir bazında yaklaşık 1120 kişiye partimiz ulaştı ve yardım götürdü. Bu ailelerin yaşadığı sıkıntıları birebir görüp çözülebilecek sorunları çözmeye çalıştık ve pek çoğunu da çözdük. Bazı ailelerimizin hükümetimizin sosyal hizmetler ve sosyal yardımlaşma vakfı aracılığıyla yaptığı yardımlar konusunda bilgi sahibi olmadıklarını gördük. Aslında bu bizimde bir eksikliğimizdi ve bu eksikliğimizi birebir görme fırsatı bulmamız bu programın kazanımıdır.

Hükümetimizin herhangi bir icraatı vatandaşımıza ulaştırılamamışsa bu hususta bizde teşkilat olarak bazı şeyleri eksik yapıyoruz demektir.

Buradan gereken dersi çıkaracağız, sosyal işler başkanlığımız gerekli çalışmaları halen yapıyor ve duraksamadan sorunların çözümü için çalışmaya devam edeceğiz.

İkinci etap programımızda ise vekillerimizin ve bizlerin sorunları birebir görebilmemiz için bir çalışma yaptıklarını ve her ilçeye giderek sorunları dinlediklerini belirten karal, muhtarlarımızın, belediyelerimizin, kaymakamlıklarımızın kısaca bütün kurumların yaşadığı sıkıntılarla ilgili önemli bir veri tabanı oluşturduk. Şimdi aciliyet sırasına göre bu problemlere çözüm üretmeye çalışacağız. dedi