Ramazan Yufkaları İmeceyle Hazırlandı

Ramazan Yufkaları İmeceyle Hazırlandı
Denizli'nin Çameli ilçesinde Ramazana sayılı günler kala her gün bir evin bahçesinde toplanan kadınlar, imece usulüyle iftar ve sahur sofralarında tüketilen...

Denizli'nin Çameli ilçesinde Ramazana sayılı günler kala her gün bir evin bahçesinde toplanan kadınlar, imece usulüyle iftar ve sahur sofralarında tüketilen yufkaları hazırladı.

Çameli ilçesinin kırsal kesimde yaşayan kadınların büyük bölümü, her yıl olduğu gibi bu yılda iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezlerinin başında gelen yufka yapımı için Ramazan öncesi bir araya geldi. Karşılıklı yardımlaşma usulüyle yapılan hazırlıklarda kadınlar, her gün ayrı bir evde toplanarak yufka açtı. Çameli'nin Yeni Mahallesi'nde gelenekselleşen yufka yapımı mesaisi için sabahın erken saatlerinde bir araya gelen kadınlar, yufkanın yanı sıra Ramazan'da damakları şenlendirecek börek ve tatlıları da hazırladı.

"Yufka ile evde börekler de yaparız"

Yeni Mahalle'de yufka açan Kezban Oysal ve Hatice Tutkun, "Ramazan ayının gelmesi nedeniyle hazırlıklara başladık. Yardımlaşma usulüyle çalışarak işlerimizi hem hızlı yapıyoruz hem de birbirimize destek oluyoruz. Yufkanın mideyi tok tutma özelliği var. Yufka ile evde börekler de yaparız. Dürümler yaparız. Tarhana çorbası içerisine konur. Ramazan ayının olmazsa olmazı yufkadır. Bazılarımız hamur açarken kimisi pişiriyor kimisi de pişen yufkaları özenle toplayarak istifliyor. Yapılan çalışma, hem mahalle halkını bir araya getiriyor hem de keyifli sohbetlerin edilmesine vesile oluyor" diye konuştu.

Ramazan Yufkaları İmeceyle Hazırlandı

Ramazan Yufkaları İmeceyle Hazırlandı

Ramazan Yufkaları İmeceyle Hazırlandı

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.