Ramazan’da hayır köprüleri kuruluyor

Ramazan’da hayır köprüleri kuruluyor
Bereket ayı bu yıl da yardım ve dayanışmanın sembolü olacak. Sivil toplum örgütleri Ramazan hazırlıklarını tamamladı.

Kimse Yok mu, İHH, Yardımeli, Deniz Feneri gibi kuruluşlar bu yıl da Ramazan faaliyetleri ile tüm dünyada hayır köprüleri kuracak.

Dayanışma ve kardeşliğin en çok yaşandığı bir Ramazan ayı daha geldi. Birçok sivil toplum kuruluşu bu ayda yapacakları yardımlarla belki bir yıl boyunca kapısı çalınmamış evlere konuk olacak. Birçok sivil toplum kuruluşu hem yetimleri hem ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek, yardımlar ülke sınırlarını aşacak.

KİMSE YOK MU DERNEĞİ bu Ramazan’da 1 milyon 168 bin kişiye iftar vermeyi hedefliyor. Dernek tarafından yurtiçinde 81 ilde 178 bin 300 kumanya dağıtımı yapılacak. 22 ilde kurulan iftar çadırları ile 636 bin 300 kişiye sıcak yemek hazırlanacak. Yurtdışında ise toplam 103 ülkede 110 bin kumanya dağıtmayı planlayan dernek, kurulacak iftar çadırlarında 500 bin kişiyi iftar sofrasında ağırlayacak. Ayrıca dünyanın 20 farklı ülkesindeki yetimlere yardım elini ulaştıran Kimse Yok mu, dünya yetimlerinin Ramazan ayının güzelliklerinden istifade edebilmeleri için çalışmalar yapacak.

İNSANİ YARDIM VAKFI (İHH) Türkiye de dâhil olmak üzere 81 ülkede faaliyet gösterecek. Geçici aşevlerinde iftar programları düzenleyecek. Türkiye’nin 71 ilinde muhtaç ailelere kumanyalarla gıda yardımı ulaştıracak. Tespit edilen 25 bin aileye ulaştırılacak gıda yardımlarından toplamda 115 bin kişi faydalanacak. Ayrıca vakfın yetim çalışmaları kapsamında 41 farklı ilde belirlenen ihtiyaç sahibi yetimlere 6 bin 600’er adet çocuk kumanyası ve kırtasiye paketi ulaştırılacak.

YARDIMELİ DERNEĞİ Türkiye ve yurtdışında 100 bin iftar programı yapacak. Yetimlerin giydirilmesi ve eğitim giderlerinin karışlanması için çalışmalar yürütecek. Türkiye’nin 40 ilinde 100 bin kumanya dağıtacak.  Yurtdışında ise Filistin, Gazze, Sudan, Somali, Pakistan, Bangladeş, Arakan, Habeşistan, Bosna, Kazakistan, Suriye, Moritanya’da faaliyet gösterecek.

DENİZ FENERİ Ramazan’da 100 bin aileye gıda kolisi ulaştırmayı planlıyor. Bunun yanı sıra Afganistan, Bangladeş, Filistin, Gana, Irak, Karadağ, Lübnan, Makedonya, Nijer, Pakistan, Somali, Sudan ve Yemen’de iftar sofraları kuracak. Suriyeli ailelere 10 bin gıda kolisi ulaştıracak. Hayırseverlerin katkıları ile 2 bin 500 çocuk için çikolata, bisküvi, kraker, kitap, oyuncak gibi çocukların sevdiği malzemeleri içeren özel çocuk kolileri hazırlıyor. Yetim ve öksüzlere ‘Bayram Harçlığı’ projesi ile de bin çocuğa 50 liralık bayram harçlığı vermeyi planlıyor.

Cansuyu Yardımlaşma Derneği Asya, Afrika, Balkanlar ve Kafkaslar’da toplam 30 ülkede Ramazan programları gerçekleştirecek. Dernek, ülke içinde 67 ilde iftar sofrası kuracak, ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi ulaştıracak. Susuzluk yaşanan bölgelerde ise su kuyuları açmak için faaliyette bulunacak.

Türk Kızılayı bu yıl yaptığı incelemelerle belirlediği ihtiyaç sahiplerine Kızılay Kart dağıtacak. Bu kartlar kredi kartının kullanılabildiği tüm alanlarda, her türlü alışveriş için kullanılabilecek. 10 bin kişiye ulaşmayı hedefleyen Kızılay, toplam 9 aşevi ile Ramazan ayında da günlük yemek, iftar yemeği ikramında bulunacak ve ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi dağıtacak.