Ramazan'da yerken bir kez daha düşünün!

Ramazan'da yerken bir kez daha düşünün!
Tatlı üreticileri, merdiven altı imalathanelerde ne şartlarda imal edildiği bilinmeyen baklavaların, sağlığı tehdit ettiğini söyledi.

Ramazan ayının ilk 10 gününü geride kaldığı şu günlerde baklava imalatçıları da bayram hazırlıklarına başladı. Ancak bazı marketlerde kilosu 10 liradan satışa sunulan baklavalar imalatçıları harekete geçirdi. Kaliteli bir tatlının bu fiyattan satılamayacağını dile getiren Ahmet Çiçek, "Şekerin kilosunun ortalama 3 lira, fıstığın kilosu 80 lira, tereyağının kilosu 46 lira ve unun kilosunun 3 lira olduğu bir yerde baklavanın kilosunu nasıl 10 lira olur?

Sadece şekerle unu karıştırsanız 10 liraya baklava satamazsınız. Şu anda 60 liranın altında baklava satabilmek mümkün değildir. Bu tip baklava yapanlar da, bunu satanlarda insan sağlığı ile oynuyorlar. Merdiven altı imalathanelerde nasıl şartlarda üretildiğini bilmediğiniz, içerisinde ne gibi malzeme kullanıldığı hakkında bilgi sahibi olmadığınız bu baklavalar tüketilmemelidir" diye konuştu.

Kaliteli olandan 250 gram alın

Atık yağları toplayıp bunlarla baklava yapan merdiven altı imalathanelerin olduğunu iddia eden Çiçek, "35 yıldır baklavacılık yapıyorum. Ben yetkilileri de göreve davet ediyorum. Başta ben olmak üzere baklava imal eden her yer lütfen denetlensin. Halk sağlığı ile oynayan kim varsa da kanunun öngördüğü cezaya çarptırılsın. Vatandaşlarımıza 10 liraya satılan sözde baklavaları alarak kendilerinin, çocuklarının ve ailelerinin sağlığını tehlikeye atmamaları uyarısında bulunuyorum. O baklavadan 1 kilo alacağınıza ne şekilde, hangi malzemelerle yapıldığını bildiğiniz tatlıdan 250 gram alıp tüketin çok daha iyi" dedi.