Randevuda KontenjanTutmuyor

Randevuda KontenjanTutmuyor
CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, Randevu sistemi ile üreticilerin mağdur edildiğini belirterek, faklı günlerde farklı kontenjan uygulamalarının haksızlığa yol açtığını söyledi.

CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun ‘Vatandaşlarımız randevulu sistemden çok memnun’ şeklindeki açıklamasının aksine üreticilerin randevulu sistem nedeniyle mağduriyet yaşadığını belirterek, Haftanın değişik günlerinde farklı kontenjanların uygulanmasının müstahsiller arasında haksızlığa neden olduğunu söyledi.

aa.20130515225323.jpgCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, çay üreticilerinin sorunlarını dinliyor. Fındıklı’da Çaykur’a ait çay alım evlerini ziyaret ederek, çay müstahsilleri ile görüştü. Topladıkları çayı alım evlerinde satmaya çalışan üreticiler, karşılarında gördükleri CHP İl Başkanı Mehmet Aslankaya’ya randevulu sistemden dolayı sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Üreticiler, hastalık, cenaze gibi olası bir acil durum nedeniyle kendilerine verilen randevu gününde alım evine gidememeleri durumunda o hafta satacakları çayın bir başka gün alınmaması nedeniyle kotalarını kaybettiklerini ve bunun mağduriyetlere neden olduğunu söyleyen çay müstahsilleri, Aslankaya’nın bu durumu dile getirmesini istedi.

Bir başka mağduriyet konusunun da faklı günlerde farklı kontenjan uygulamaları olduğunu kaydeden üreticiler, “Haftanın değişik günlerinde farklı kontenjanlar uygulanıyor. Bir gün 12 kilo, başka gün 20 kilo kontenjan uygulanıyor. Bu da müstahsiller arasında haksızlığa neden oluyor” şeklinde şikayetlerini ifade etti.

urt.jpg

Fındıklı’daki alım evlerine yaptığı ziyaretlerle ilgili bir değerlendirmede bulunan CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, çay üreticilerinin mağduriyet yaşadıklarını belirterek, “AKP iktidarı çay üreticilerini sıkıntıdan sıkıntıya sokuyor. Her yıl yeni bir sorun yaşatıyorlar. Randevu sistemi ile üreticiler mağdur ediliyor. Sistemi hiç değilse doğru düzgün uygulayın da vatandaşlar arasında haksızlık meydana getirmeyin” diye konuştu.

İLGİLİ HABERİMİZ
Çaykur'dan Randevu Sürprizi!