Rant Peşinde Değiliz

Rant Peşinde Değiliz
Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Ömer Şan, çevrecilerin rant peşinde olmadığını savundu.

Şan, yaptığı yazılı açıklamada, Hidro Elektrik Santrallerine (HES) karşı çıkanların yöre halkı olduğunu vurgulayarak, yöre insanlarının doğal yaşam alanlarına verilecek olan geri dönüşümsüz zararları engellemek için demokratik ve hukuksal alanda mücadele ettiğini belirtti.

Derelerin Kardeşliği Platformunun da gönüllülük esasına bağlı, çevreye, doğaya, Türkiye'nin doğal zenginliklerine, doğal yaşam alanlarına sahip çıkan bir anlayışa sahip olduğunu ifade eden Şan, şunları kaydetti: 

 ''Gönüllü yöre halkı ve kuruluşların bir araya geldiği, hiçbir fondan veya sponsorluktan faydalanmayan, bir kurum veya kuruluştan yardım ve destek almayan, bir grup veya lobicilik faaliyetiyle ilişkisi ve hiyerarşik yapısı olmayan bağımsız bir halk oluşumuyuz. Bizler hiçbir çıkar veya menfaat peşinde değiliz. Hiçbir siyasi oluşum destekçisi veya takipçisi de değiliz. Başta Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun söylediği lobicilik yaptığımız yönündeki açıklamayı kabul etmiyoruz. Çevrecilerin rant peşinde oldukları yönündeki söylenti ve suçlamaları reddediyoruz. Bizler sadece HES'lere karşı çıkarak geleceğimize derelerimize doğal yaşam alanlarımıza sahip çıkıyoruz.''

Ömer Şan, HES'lere karşı mücadelelerini maksadının dışına çıkmadan ve hukuk çerçevesinde sonuna kadar sürdüreceklerini belirterek, ''HES projeleri, iddia edildiği gibi temiz ve çevreci bir enerji üretim kaynağı değildir'' ifadesini kullandı.