Recep Koyuncu Rize Kitap Günleri’nden Çıkarıldı

Recep Koyuncu Rize Kitap Günleri’nden Çıkarıldı
Rize'nin ilk ihtisas kütüphanesi’nin sahibi, araştırmacı-yazar ve koleksiyoner Recep Koyuncu’nun başkanlığını yaptığı Çınar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, 16-26 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Rize Kitap Günleri’nden çıkarıldı.

Çınar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Koyuncu’ya 16-26 Ekim tarihleri arasında Rize’de düzenlenecek olan ve 60 yayınevi ile 60 yazarın katılacağı Rize Kitap Günleri’nde stant verildi, söyleşi ve imza günü için tarih belirlendi. Afişleri hazırlanan, söyleşi ve imza programına ait reklamları sosyal medyadan yapılan ve hazırlanan Rize Kitap Günleri tanıtım kitabında programına yer verilen Recep Koyuncu’nun Rize Kitap Günleri’nden çıkarıldığı organizasyonu üstlenen firma yetkilisi tarafından kendisine bildirildi. Koyuncu’nun programdan çıkarılmasına gerekçe olarak ise Rize Kitap Günleri’nde yer alacakların dernek değil yayınevi olması gerektiği gösterildi.

Rize Kitap Günleri’nin organizasyonunu üstlenen Elma Grup yetkilisi Hüseyin Akdağ, konu hakkında sorularımızı cevaplandırırken, “Recep Koyuncu’ya Rize Kitap Günleri’nde dernek olarak yer verilmişti. Ancak daha sonra başta Kızılay ve Yeşilay gibi dernekler olmak üzere birçok dernek Rize Kitap Günleri’nde yer almak için başvuruda bulundu. Yer yetersizliği nedeniyle sadece yayınevlerinin organizasyon içerisinde yer alması ve derneklerin organizasyon dışında tutulması kararı alındı. Rize Valiliği’nin himayesinde gerçekleşen bu organizasyonda Sayın Valimizin talimatıyla dernekler organizasyon içerisinden çıkarıldı ve sadece yayınevlerine ait yazarlara yer verildi. Durum bundan ibarettir” dedi.

Rize Kitap Günleri’nden programı iptal edilen Recep Koyuncu, programı iptal edilmeseydi 23 Ekim Salı günü saat: 16.00’da etkinlik çadırında okuyucularıyla söyleşi ve imza gününde buluşacaktı.

recep-koyuncu,-rize-kitap-gunleri’nden-cikarildi-53.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize Kitap Günleri, 16 Ekim’de Başlıyor