Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 11 Basamak Birden Yükseldi, Türkiye’nin En İyi 48. Üniversitesi Oldu

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 11 Basamak Birden Yükseldi, Türkiye’nin En İyi 48. Üniversitesi Oldu
URAP Araştırma Laboratuarı’nın yayınladığı Türkiye üniversiteleri başarı sıralamasında geçtiğimiz yıl 59. sırada yer alan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), 11 basamak yükselerek 48. sıraya çıktı.

University Ranking by Academic Performance (URAP) tarafından 2021-2022 Türkiye Üniversiteleri genel sıralaması açıklandı ve URAP tarafından değerlendirme ölçütlerine göre en iyi üniversiteler belli oldu. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), sıralamadaki yükselişini bu yıl da sürdürdü. Türkiye’de bulunan 121 devlet üniversiteleri arasında geçen yıl 59. sırada bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, 11 basamak yükselerek 48. Sıraya yerleşti. RTEÜ, 2000 yılından sonra kurulan 108 üniversite arasında ise 13. sırada yer alırken, bünyesinde Tıp Fakültesi bulunduran 85 üniversite arasında 45. sırada bulunuyor.

URAP tarafından en iyi üniversitelerin listesi çeşitli kriterlerin puanları alınarak oluşturuldu. Bu kriterler; makale puanı, atıf puanı, bilimsel döküman puanı, doktora puanı ve öğretim üyesi/öğrenci puanı olarak belirlendi. Bütün bu kriterler toplanarak üniversitelerin elde ettikleri toplam puan belirlendi. URAP tarafından yapılan sıralamada, Hacettepe Üniversitesi birinci sırada yer alırken, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ikinci sırada ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye’nin En İyi 20 Üniversitesi şöyle: Hacettepe Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ, İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, Yıldız Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü.