Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Birlikte 4 Üniversiteye Rektör Atanacak

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Birlikte 4 Üniversiteye Rektör Atanacak
RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın görev süresinin sona ereceği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Eskişehir Osmangazi, Gebze Teknikve Şırnak üniversitelerine rektör ataması yapılacağı bildirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın 13 Haziran 2022’de rektörlük görevi sona erecek. Yükseköğretim Kurulundan (YÖK)'ün internet sitesinde, dört üniversite için rektör adaylığı başvuru ilanı yayımlandı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Şırnak Üniversitesi’ne rektör ataması yapılacağı bildirildi.

Buna göre, Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde rektör adayları için belirlenen şartları taşıyan adaylar 20 Mayıs 2022 Cuma günü mesai saati bitimine kadar YÖK Başkanlığına başvurabilecek.

Başvurular, posta ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına, ayrıca "http://[email protected]" adresine elektronik posta yoluyla yapılabilecek.

Adaylar, başvurularında, profesör olarak çalışmış veya çalışıyor olduklarına dair belge ile Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde bulunan "Kamuda ve/veya sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak en az beş yıl çalışmış olmak." şartını sağladığını gösterir belge gibi dokümanları da hazır bulunduracak.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
20 Yorum