Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Ağırbaş, TÜBİTAK Proje Performans Ödülü’ne Layık Görüldü

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Ağırbaş, TÜBİTAK Proje Performans Ödülü’ne Layık Görüldü
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Ağırbaş'ın TÜBİTAK Proje Performans Ödülü’ne layık görüldüğü bildirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada, Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Ağırbaş'ın yürütücülüğünü yapmış olduğu “Fitoplankton Boy Gruplarının Birincil Üretim Üzerine Olan Mevsimsel Etkisinin Belirlenmesi” adlı TÜBİTAK projesinin TÜBİTAK-Çevre, Atmosfer, Yer ve Deniz Bilimleri Araştırma Destek Grubu (ÇAYDAG) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda TÜBİTAK Proje Performans Ödülü’ne (PPÖ) layık görüldüğü kaydedilerek, "Araştırma projesinde, Karadeniz’in Güney Doğu sahillerinde (Hopa-Giresun) fitoplankton tür kompozisyonunun ve marker pigment oranlarının 2 yıllık bir izleme programı ile sistematik gruplara, derinliklere ve mevsimlere göre değişimi araştırılmıştır. Ayrıca, C-14 tekniği ile farklı boy gruplarına (mikroplankton, nanoplankton ve pikoplankton) göre yerinde (in-situ) birincil üretim deneyleri gerçekleştirilerek, gerek fitoplankton canlı kütlesi ile ve gerekse fotosentetik pigment oranları arasındaki ilişkiler ortaya konulmuştur.

Proje kapsamında; 4 Yüksek Lisans tezi tamamlanmış olup, elde edilen bulgular ile 3 adet SCI kapsamındaki dergilerde makale, 1 adet uluslararası kitapta bölüm, 6 adet uluslararası bildiri,  3 adet ulusal bildiri yayımlanmıştır.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz." ifadelerine yer verildi.