Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde Teknokent Kurulması İçin İlk İmzalar Atıldı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde Teknokent Kurulması İçin İlk İmzalar Atıldı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Türk-Alman Üniversitesi’nin ortak teknokent kurmak için yürüttüğü çalışmaların tamamlanarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvuru yapma aşamasına geldiği bildirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’den yapılan açıklamada, “RTEÜ ile Türk Alman Üniversitesi’nin ortak kuracağı Teknokent ile ilgili Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Zihni Derin Yerleşkesinde 3506 m2 arazi Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak tahsis edildi. Yine İstanbul’da Çekmeköy sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 60 dönümlük arazide Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulmak üzere iki üniversiteye tahsis edilmiştir. Bu sayede iki farklı yerde Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilerek RTEÜ ile Türk Alman Üniversitesi’nin ortak Teknokenti kurulmuş olacaktır.

Gerek İstanbul’daki arazinin tahsisi gerekse Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurmak için gerekli bütün prosedürler ve yapılabilirlik raporu tamamlanmış olup Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvurma aşamasına gelinmiştir. Bu aşamada kurulacak olan Teknokentin ortakları olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Türk Alman Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı ve Türk Alman Üniversitesini Destekleme Vakfı arasında Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Heyet Protokolü imzalandı. Toplantıda RTEÜ Geliştirme Vakfı Başkanı Nusret Bayraktar, kurulacak olan Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Heyet Başkanı olarak seçilmiştir. Bundan sonraki süreçte bakanlık tarafından Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin ilan edilmesinin akabinde şirket kurulum çalışmaları ve her iki Teknoloji Geliştirme Bölgesi içerisinde teknokent binalarının yapımı inşaatına başlanılacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

rteu’de-teknokent-kurulmasi-icin-ilk-imzalar-atildi-(1).jpgrteu’de-teknokent-kurulmasi-icin-ilk-imzalar-atildi-(2).jpgrteu’de-teknokent-kurulmasi-icin-ilk-imzalar-atildi-(3).jpg