Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden Bahar Yarıyılı Hakkında Duyuru

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden Bahar Yarıyılı Hakkında Duyuru
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde bazı istisnalar haricinde bahar dönemi derslerinin uzaktan yapılmasına karar verildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğü, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı hakkında öğrenci ve akademisyenleri için bir duyuru yayımladı.

Rektörlükten yapılan duyuruda, 2020-2021 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı eğitim-öğretim süreçlerinin küresel salgının güncel koşullarına uygun bir şekilde sürdürülebilmesi için üniversite senatosunun bazı kararlar aldığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi: 

"Öğretim elemanlarımızın, idari personelimizin, öğrencilerimizin ve halkımızın sağlığı birinci derecede önceliğimiz olduğu için senatomuzun aldığı karar gereğince üniversitemizde 2020-2021 bahar yarıyılında eğitim-öğretim faaliyetleri hem çevrim içi hem yüz yüze olmak üzere harmanlanmış (hibrit) modelle yürütülecektir.

Tıp Fakültesi 4. 5. ve 6. Sınıflar; Diş Hekimliği Fakültesi 4. ve 5. Sınıflar ile Güneysu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu 4. sınıfların klinik uygulamaları ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Su Altı Teknolojisi Programındaki uygulamaların sıkı tedbirlerin alınması şartıyla öğrenciler seyreltilerek ve guruplara ayrılarak yüz yüze yapılacaktır.

Sağlık Yüksekokulu 4. sınıf ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun 2. sınıflarının uygulamaları ise ilgili kuruluşlarla görüşerek gerekli tedbirler alınması şartıyla vizelerden sonra yüz yüze yapılacaktır.

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarındaki derslerin nasıl yapılacağı, anabilim dalı kurulu ve enstitü kurulu kararına göre belirlenecektir.

Bunlar dışında kalan hazırlık sınıfları, ön lisans, lisans ve lisansüstü programlardaki eğitim-öğretim faaliyetleri çevrim içi uzaktan öğretim yöntemleriyle yapılmaya devam edilecektir.

2020-2021 bahar yarıyılı eğitim-öğretim süreçleri hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayınız."