Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin 12. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin 12. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin 12. kuruluş yıl dönümü düzenlenen programla kutlandı. Programa Bilal Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga da katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın yanı sıra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Milletvekilleri Hikmet Ayar ve Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Üniversitenin Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Nusret Bayraktar, çok sayıda protokol üyesi, öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. 

recep-tayyip-erdogan-universitesinin-12.-kurulus-yil-donumu-kutlandi-(8).jpg

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde çok nitelikli bir kadro ile emek verildiğini söyledi.

Bektaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin kuruluşunun 12. yıl dönümü dolayısıyla, kampüsteki Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Rize'nin özel bir yer olduğunu ancak üniversitenin adıyla daha da ayrı bir yeri bulunduğunu belirtti.

Üniversiteden beklentilerin yüksek olduğunu vurgulayan Bektaş, "Şartlarımız kolay değil. Önemli olan zor şartlarda belli çıkışların bulunabilmesi, geliştirilmesi ve toplumun önüne çıkmasıdır. Bunu da en çok beklediğimiz yer üniversite olmalıdır." dedi.

Bektaş, Rize'nin, 12 yıldır üniversitesi bulunan il olduğunu ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu: "Üniversitemiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın adını taşıyor. Fiziki kapasitesi, öğrenci ve öğretim görevli sayısı bakımından yeterlilik olarak bir eksiği kalmadı diyebiliriz. Hiçbir üniversitede olamayan bir dizi imkan bizim üniversite hocaları için hazırlanıyor. Üniversitemizde çok nitelikli bir kadro ile emek veriliyor. Bu saatten sonra hem öğrencilerimizden ve hem de hocalarımızdan beklentiye girme hakkımız var olduğunu düşünüyoruz. Coğrafyamızın bütün sorunlarını çözümleri buralarda düşünülmeli ve buralarda filizlenmeli."

erdogan-bektas-022.jpg

- "Büyük ve güçlü bir aileyiz"

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 2017 yılı içinde 10 öğretim üyesinin profesör, 7 öğretim üyesinin doçent, 60 öğretim üyesinin de doktor öğretim görevlisi olduğunu söyledi.

Üniversitenin 2006 yılında kurulduğunu anımsatan Karaman, "Üniversitemiz geçen zaman içinde fiziki alt yapı, akademik kadro, eğitim öğretim kalitesi ile akademik başarı ve performans açısından çok önemli mesafeler kat etti. Üniversitemiz her yıl bir önceki yıldan daha ileriye adım atmakta, kökleri daha derinlere inmekte, nicelik ve nitelik olarak gelişmektedir." diye konuştu.

Karaman, üniversite bünyesinde 13 fakülte, 5 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu ve 3 enstitü bulunduğunu anlatarak, "125 diploma programı bulunuyor. 458'i öğretim üyesi olmak üzere bin 48 akademik, 709 da idari personelimiz var. 450'si uluslararası öğrenci, 2 bin 65'i lisansüstü olmak üzere 20 bin 100 öğrenciye sahip büyük ve güçlü bir aileyiz." ifadelerini kullandı.

huseyin-karaman-(1)-002.jpg

Konuşmaların ardından görevinde yükselen akademisyenler cübbe giydi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, 22 öğretim görevlisine başarı belgesi verdi.

Öte yandan, Kasırga ve Erdoğan program öncesi üniversitede eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin ülkelerini tanıtmak için açtıkları stantları ziyaret etti.

Program sonunda başarılı olan öğretim görevlilerine başarı belgeleri ve cübbeleri takdim edildi. 

recep-tayyip-erdogan-universitesinin-12.-kurulus-yil-donumu-kutlandi-(3)-001.jpghuseyin-karaman-(2)-003.jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-12.-kurulus-yil-donumu-kutlandi-(1).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-12.-kurulus-yil-donumu-kutlandi-(4).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-12.-kurulus-yil-donumu-kutlandi-(5).jpg

recep-tayyip-erdogan-universitesinin-12.-kurulus-yil-donumu-kutlandi-(9).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-12.-kurulus-yil-donumu-kutlandi-(10).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-12.-kurulus-yil-donumu-kutlandi-(2).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-12.-kurulus-yil-donumu-kutlandi-(3).jpg

recep-tayyip-erdogan-universitesinin-12.-kurulus-yil-donumu-kutlandi-(4)-001.jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-12.-kurulus-yil-donumu-kutlandi-(11).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-12.-kurulus-yil-donumu-kutlandi-(7)-001.jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-12.-kurulus-yil-donumu-kutlandi-(6).jpg

recep-tayyip-erdogan-universitesinin-12.-kurulus-yil-donumu-kutlandi-(12).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-12.-kurulus-yil-donumu-kutlandi-(5)-001.jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-12.-kurulus-yil-donumu-kutlandi-(1)-001.jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-12.-kurulus-yil-donumu-kutlandi-(10)-001.jpg

recep-tayyip-erdogan-universitesinin-12.-kurulus-yil-donumu-kutlandi-(13).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-12.-kurulus-yil-donumu-kutlandi-(2)-001.jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesinin-12.-kurulus-yil-donumu-kutlandi-(4)-002.jpg