Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin 5 Yıllık Proje Karnesi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin 5 Yıllık Proje Karnesi
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) üniversitelerin 2014-2018 yılları arasını kapsayan beş yıllık proje karnesini yayınladı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, kendinden 15-20 yıl önce kurulan birçok üniversiteyi geride bıraktı.

Ülkemizin bilim ve teknoloji alanında ihtiyaç duyduğu çalışmalara öncülük ederek bu çerçevede ilgili kurum ve kuruluşlarca hazırlanan projelere finansman desteği sağlayan TÜBİTAK, üniversitelerin son 5 yıldaki proje istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı.

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından hazırlanan raporda, 2014-2018 yılları arasında üniversiteler tarafından sunulan ve desteklenen proje sayıları ile bu projeler dolayısıyla ilgili üniversiteye aktarılan bütçeler yer aldı. Söz konusu raporda üniversiteler, TÜBİTAK tarafından onaylanan projeler dolayısıyla almış oldukları bütçelere göre sıralandı.

TÜBİTAK tarafından kamuoyuyla paylaşılan rapora göre Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, 1973, 1982 ve 1992 tarihlerinde kurulmuş bir çok üniversiteyi geçerek çok büyük bir başarı gösterdi. 

2014-2018 yılları arası beş yıllık proje istatistikleri sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi; Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma projesinde yer alan 10 üniversite arasında, TÜBİTAK’tan en fazla projesi en fazla kabul olan ve 11 milyon 400 bin lira ile en fazla destek alan üniversite olarak birinci sırada yer aldı.  

2000 yılından sonra kurulmuş ve değerlendirmeye alınan 58 üniversite arasında ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi; projesi en çok kabul edilen üniversite sıralamasında üçüncü ve proje bütçe büyüklüğü açısından ise dördüncü sırada yer aldı.

Son 5 yılda TÜBİTAK tarafından projesi kabul edilen üniversiteler sıralamasında ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi; değerlendirmeye alınan 182 devlet ve vakıf üniversitesi arasında 41. sırada; 121 devlet üniversitesi arasında ise 34. sırada yer aldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü elde edilen başarı dolayısıyla bir tebrik mesajı yayınlayarak üniversite camiasını tebrik etti. Mesajda, "Üniversitemizin kendinden çok önce kurulmuş olan üniversiteleri geçerek böyle bir başarı elde etmesinde katkısı olan öğretim elemanlarımızı, TÜBİTAK tarafından projeleri desteklenen akademik personelimizi ve projeleri desteklenmese bile çalışarak proje hazırlayıp sunan personelimizi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ailesi adına yürekten kutlar, başarılarının artarak devam etmesini dileriz." ifadelerine yer verildi.