"Referandum Güven Oylaması Değildir"

"Referandum Güven Oylaması Değildir"
AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, referandumun, AK Parti'ye güven oylaması noktasına getirilmemesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, 12 Eylül'de yapılacak olan Anayasa değişikliği ile ilgili referandum çalışmaları kapsamında Rize Ticaret Borsasını (RTB) ziyaret etti.

Karal, referandumun aynı iş kolunda birden fazla sendikaya üye olma imkanı sağladığını belirterek, ''Yine yıllar sonra grev hakkının önündeki engeller ortadan kaldırılmaktadır. Memurlarımıza toplu sözleşme hakları verilmektedir. Hak ve hürriyetlerinin gelişmesine önemli katkılar sağlanmaktadır'' dedi.

Muhalefet partilerinin ülkenin ve halkın yararına olan bu çalışmalarını siyasallaştırıp AK Parti'nin güven oylamasına dönüştürmeye çalıştıklarını savunan Karal, şöyle devam etti: ''Bu sadece AK Parti'nin meselesi değildir. Bu çalışmamanızı genel seçimlerle karıştırmamak lazım. Bunu AK Parti'ye güven oylaması noktasına getirmemeliyiz. Bu değişikliğin halkımıza ve ülkemize neler kazandıracağını düşünmeliyiz. Meclis'teki muhalefet partileri Anayasa paketinin iki maddesi dışında diğer tüm maddelere 'evet' diyebileceklerini açıklamışlardı. Sadece iki maddenin Anayasaya aykırı olduğunu söylüyorlardı. Bu iki maddeyi de Anayasa Mahkemesine taşıyacaklarını ifade ederek bu isteklerini gerçekleştirmiş oldular. Ama Anayasa Mahkemesi iki maddenin de Anayasaya aykırı olmadığını ifade etti. Bu yönüyle aslında 26 maddenin de Anayasa ile çelişen hiçbir tarafının olmadığı Anayasa Mahkemesi tarafından tescil edilmiş oldu.''

RTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Halkımızın Anayasanın maddelerinin değişmesi talebini bizler önemsiyoruz. 26 maddeden oluşan bu yeni Anayasa değişiklik paketinin ülkemize ve milletimize neler kazandıracağını siyasetçilerimiz çok sert olmayan üslup ve söylemlerden uzak durarak halkımıza iyice anlatmalılar. Çok sert propaganda sistemlere zarar verir. Mümkün mertebe Anayasamızda yapılacak olan bu değişiklikler kırıcı, yıpratıcı ve aşırı siyasete endeksli davranışların dışında tutulmalıdır. İnanıyorum ki bu referandum sonucunda ülkemiz, halkımız ve demokrasimiz kazançlı çıkacaktır'' dedi.