Rektör Karaman: Çaykur'un Bir An Önce Paketlemeyi Boşaltması Önemli

Rektör Karaman: Çaykur'un Bir An Önce Paketlemeyi Boşaltması Önemli
Rize’ye eczacılık fakültesinin kurulacağı müjdesini veren RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Karaman, Çaykur’un paketleme...

Rize’ye eczacılık fakültesinin kurulacağı müjdesini veren Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Çaykur’un paketleme çay fabrikasını bir an önce boşaltmasının üniversite için faydalı olacağını açıkladı.

Paketleme Çay Fabrikası ile Taşlıdere Çay Fabrikası’nın Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne devredilmesine rağmen aradan uzun bir süre geçmesine rağmen Çaykur’un burayı boşaltmaması Rize’nin sağlık alanındaki yatırımlarının da engellenmesine neden olurken, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Çaykur’un Paketleme Çay Fabrikası’nı boşaltmadığından Sağlık Kampüsünün kurulamadığına vurgu yaparak, “Paketlemenin bir an önce boşaltılması ve oranın bize bırakılması önemli.” dedi.

REKTÖR KARAMAN: PAKETLEMENİN BİR AN ÖNCE TAŞINMASI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Diş Hekimliği Fakültesi’nin yeni yerine geçmesi ve sağlık kampüsünün oluşturulmasının Çaykur Paketleme Çay Fabrikasının taşınmasına bağlı olduğunu kaydederek, “Diş Hekimliği Fakültesi, paketlemeye bağlı olduğu için adım atamıyoruz şu anda. Diş hekimliği fakültesi, tıp fakültesi gibi sadece eğitim öğretim yapılan bir fakülte değil. Topluma hizmet sunan bir fakülte olduğundan poliklinik boyutu da var. Diş hekimliği fakültesinde hoca sayımız gittikçe artıyor. Hasta sayımız artıyor.  Ayrıca hasta potansiyelimiz de artıyor. Orada şu an ki mevcut bina çok sınırlı imkanlarla iş görüyor. Geçici sürede olsa orada yeni ek poliklinikler yapacağız. Paketlemenin bir an önce boşaltılması ve oranın bize bırakılması önemli. Hemen bugün bize bırakılsa dahi hemen inşaata başlayamıyorsunuz sonuçta. O yüzden paketlemenin erken taşınması bizim için önemli. 2016’da paketleme kalktığında inşallah diş hekimliği fakültesine başlayacağız.” dedi.

RİZE’YE ECZACILIK FAKÜLTESİ KURULACAK

RTEÜ Sağlık Kampüsünün oluşturulacağı Paketleme Çay Fabrikası ile Taşlıdere Çay Fabrikası’nın bulunduğu bölgede tıp fakültesinin mevcut olduğunu kaydeden Rektör Karaman, “Sağlık kampüsü dediğimiz yerde tıp fakültemiz zaten var. Diş hekimliği fakültesini, sağlık yüksekokulunu ve ilerde açmayı düşündüğümüz eczacılık fakültesini oraya koyabiliriz. Burasını bu şekilde tamamen sağlık kampüsü olarak kullanabileceğiz." şeklinde konuştu.

RİZE’YE ECZACILIK FAKÜLTESİ İLE SAĞLIK KAMPÜSÜNÜN KURULMASINI ÇAYKUR GECİKTİRİYOR

Hatırlanacağı üzere Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Servet Yardımcı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Rize Sağlık Yüksek Okulu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin daha da büyümesi ve sağlık bilimlerinin aynı çatı altında bulunması amacıyla Çaykur Çay Paketleme Fabrikası, 138 Milyon TL. karşılığında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne yıllar önce devredilmiş ve bu bedel, Hazine tarafından Çaykur’un borcundan düşülmüş, ancak Çaykur uzun bir süre burayı boşaltmamıştı. Hala aynı yerde çay paketlemesini sürdüren Çaykur'da son olarak Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu geçtiğimiz ay içerisinde İyidere ilçesinde Paketleme Fabrikasının yapılacağını ve inşaatın yaklaşık 1 yıl süreceğini kaydetmişti.