Rektör Karaman: Diş Hekimliği Fakültesinin Yeni Binası 2 Yıl Sonra Hizmete Girecek

Rektör Karaman: Diş Hekimliği Fakültesinin Yeni Binası 2 Yıl Sonra Hizmete Girecek
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, önceki gün temeli atılan Diş Hekimliği Fakültesi yeni binasının 2 yıl sonra hizmete gireceğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesinin kuruluşundan bu güne kadar hep zor fiziki şartlarda sağlık hizmetini ve eğitimini sürdürdüğünü, bu zorluklara rağmen ilimiz ve bölgemiz insanın sorunlarını çözme noktasında çok önemli işler yaptığını söyledi.

Yeni fakülte binası ile ilgili detaylı bilgiler veren Rektör Karaman, “25.000 metrekare kapalı inşaat alanına sahip olan bina 150 ünitli aklı bina olarak Sağlık Bakanlığının kalite standartlarına uygun bir şekilde planlanmıştır. Bina eğitim, hastane ve idari blok olmak üzere 3 kısımdan oluşmaktadır. Binada; 7 derslik, 9 adet laboratuvar, 80 ofis, 5 adet ameliyathane, yataklı servis, 12 adet muayene odası, tomografi, mr, ultrason ve röntgen odaları, konferans salonu, 1400 metrekare kapalı otopark, kütüphane, kantin, yemekhane, mescit gibi değişik bölümler bulunmaktadır. Diş Hekimliği Fakültemizin ünit sayısı toplamda 150 olmaktadır. Sözleşme bedeli KDV dahil 52 milyon TL dir. İhale süresi 740 gündür. Sizlerle birlikte atacağımız bu temel ile birlikte üniversitemiz açısından fiziki mekân anlamında çok önemli bir ihtiyacı da karşılamış olmaktayız. İnşallah 2 yıl sonra yine sizlerle birlikte bu binayı hizmete açmak da nasip olur.” ifadelerini kullandı.

rteu-dis-hekimligi-fakultesinin-yeni-binasinin-temel-atma-toreni-gerceklesti-(4)-004.jpg

Üniversitenin altyapı ihtiyacını kısa zamanda karşılamayı, çağın gerekleriyle donatılmış, güçlü bir alt yapıya sahip, eğitim kalitesi yüksek tercih edilen bir üniversite oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Rektör Karaman, Üniversitenin gelişmesi ve büyümesinde büyük katkı ve destekleri olan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere milletvekilleri, siyasiler ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfına teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İslampaşa Mahallesi Eski Taşlıdere Çay Fabrikasının yerinde temeli atılan Diş Hekimliği Fakültesinin Üniversite ile ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

rteu-dis-hekimligi-fakultesinin-yeni-binasinin-temel-atma-toreni-gerceklesti-(2)-004.jpg

Önceki gün düzenlenen temel atma törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Başkanı Nusret Bayraktar, Rize İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Rize İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katılmıştı.

rteu-dis-hekimligi-fakultesinin-yeni-binasinin-temel-atma-toreni-gerceklesti-001.jpg

rteu-dis-hekimligi-fakultesinin-yeni-binasinin-temel-atma-toreni-gerceklesti-(5)-004.jpgrteu-dis-hekimligi-fakultesinin-yeni-binasinin-temel-atma-toreni-gerceklesti-(3)-004.jpgrteu-dis-hekimligi-fakultesinin-yeni-binasinin-temel-atma-toreni-gerceklesti-(6)-001.jpg

rteu-dis-hekimligi-fakultesinin-yeni-binasinin-temel-atma-toreni-gerceklesti-(7)-001.jpgrteu-dis-hekimligi-fakultesinin-yeni-binasinin-temel-atma-toreni-gerceklesti-(1)-003.jpg