Rektör Karaman, Rize'nin Yükselen Değeri RTEÜ'yü Mecliste Anlattı

Rektör Karaman, Rize'nin Yükselen Değeri RTEÜ'yü Mecliste Anlattı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize İl Genel Meclisi'nin, Aralık ayı olağan toplantılarının 1. birleşimine konuk olarak katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 20 bin öğrencisi, 2 bine yakın personel kadrosuyla Rize'nin bacasız fabrikası, 42 önlisans, 39 lisans, 27 yüksek okul ve 12 doktora olmak üzere toplamda 120 farklı programda diploma veren yükselen değeri RTEÜ'nün bugün geldiği nokta hakkında İl Genel Meclisi Üyelerine sunumda bulundu.

Meclis Başkanı Mehmet Kazancı başkanlığındaki toplantıya, İl Genel Meclisi Üyelerinin yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ümit Hüseyin Sarı ile Encümen Müdürü Ahmet Yıldırım hazır bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, mecliste yaptığı sunumla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin geçmişten günümüze kadar olan süreçteki değişimiyle ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.

huseyin-karaman-rize-il-genel-meclisinin,-aralik-ayi-olagan-toplantisinda-(5).jpg

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin 2006 yılında Rize Üniversitesi adı altında kurulduğunu, fakat tarihinin 1976 yılında kurulan Rize Meslek Yüksek Okulu’na dayandığını ifade eden Karaman, “ Üniversitemiz 2006 yılında kurulduğunda 4 fakülte ve 2 meslek yüksek okulundan oluşmaktaydı. Aynı zamanda bünyesinde 165 akademik personel ve 6300 öğrenciye sahipti.” dedi.

Karaman, üniversitenin 10 yılda nitelik ve nicelik olarak değişime uğradığını belirterek “Bugün itibariyle üniversitemiz bünyesinde 3 Enstitü, 13 Fakülte, 5 yüksek okul ve 6 meslek yüksek okulu bulunmaktadır. Akademik programlar kapsamında ise Üniversitemiz 42 önlisans, 39 lisans, 27 yüksek okul ve 12 doktora olmak üzere toplamda 120 farklı programda diploma vermektedir.” şeklinde konuştu.

huseyin-karaman-rize-il-genel-meclisinin,-aralik-ayi-olagan-toplantisinda-(3).jpg

Akademik personel ve mevcut öğrenci sayılarına da değinen Karaman, “Bugün itibariyle 53 Profesör, 78 doçent, 258 yardımcı doçent, 389 öğretim görevlisi, araştırma görevlisi ve okutman olmak üzere 948 akademik personelimiz hizmet vermektedir. Bu rakama idari ve şirket personel sayısını eklediğimizde 1635 kadromuz bulunmaktadır. Üniversitemizde 9867 lisans, 8042 önlisans, 1834 lisans üstü olmak üzere toplamda 19743 öğrenci eğitim görmektedir. 28 ülkeden 450 öğrencimiz olmakla birlikte 81 ilimizin tamamından üniversitemizde eğitim gören öğrencimiz bulunmaktadır.” dedi.

Karaman, 2016 – 2017 akademik yılında üniversiteye lisans üstü öğrencilerle birlikte 4834 yeni kayıtın yapıldığını ifade ederek “2016 yılı ÖSYS sonuçlarına göre üniversitemiz, neredeyse bütün birimlerinin puanını yükseltmiştir. Bu durum üniversitemizin tercih edilme oranını açıkça göstermektedir. Bütün bu başarıların yanında birçok hizmet binamız tamamlandı ve faaliyete geçi. Ayrıca yapımı devam eden hizmet binalarımızın yanında yapılması planlanan hizmet binalarımızın ve diğer projelerimizin de çalışmaları devam etmektedir. Bu bağlamda ilimizin farklı ilçelerini temsil eden meclis üyelerimizle üniversitemizi konuşmak ve tanıtımını yapma fırsatını bize veren ve desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen başta Meclis Başkanımız Mehmet Kazancı olmak üzere meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

huseyin-karaman-rize-il-genel-meclisinin,-aralik-ayi-olagan-toplantisinda-(4).jpg

İl Genel Meclisinde yaptığı sunum ve verdiği bilgilerden ötürü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a teşekkür eden Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, “Rektörümüzün verdiği bilgiler bizi ilimiz adına memnun etti. Üniversitemiz hem Cumhurbaşkanımızın adını taşıyor olması hem de ilim ve irfan yuvası olması hasebiyle ilimizin gözbebeği olan bir kurumumuz. Dolayısıyla bu eğitim yuvasında yetişecek evlatlarımızın vatansever, ülkesine hizmet etmeyi ibadet aşkıyla kabul eden nesiller olmasını temenni ediyorum. Rektörümüze ve ekibine sağlık ve başarı diliyorum” dedi.

huseyin-karaman-rize-il-genel-meclisinin,-aralik-ayi-olagan-toplantisinda-(1).jpghuseyin-karaman-rize-il-genel-meclisinin,-aralik-ayi-olagan-toplantisinda-(2).jpghuseyin-karaman-rize-il-genel-meclisinin,-aralik-ayi-olagan-toplantisinda-(7).jpghuseyin-karaman-rize-il-genel-meclisinin,-aralik-ayi-olagan-toplantisinda-(6).jpg