Rektör Karaman STK Temsilcileri ile Bir Araya Geldi

Rektör Karaman STK Temsilcileri ile Bir Araya Geldi
RTEÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman, Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yetersiz kaldığını yineleyerek, kentte yapılması planlanan hastanenin yerinin Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile il protokolünce yapılacak istişarelerle belirlenmesi gerektiğini söyledi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 2017-2018 Akademik Yılı başlaması dolayısıyla Rize’deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kahvaltı programında bir araya geldi. Programda, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize’ye acilen tıp eğitimi ile sağlık hizmetinin birlikte verilebileceği ve Rize’nin en az gelecek 50 yılına hitap edebilecek modern bir hastaneye ihtiyacı bulunduğunu belirterek, hastanenin yapılabilmesi için ne kadar bir araziye ihtiyaç olduğunu Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile konunun uzmanlarının bilebileceğini, hastane yerinin ise istişareler sonucu belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Üniversitenin Yönetim Kurulu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural ile Prof. Dr. Ali Bilgin ve Üniversitenin Genel Sekreteri Adnan Er’in hazır bulunduğu programa kentte görev yapan STK Başkanları ile temsilcileri katıldı.

rteu-rektoru-huseyin-karaman-stk-temsilcileri-ile-bir-araya-geldi-(3).jpg

Toplantıda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Üniversitenin kurulduğu 2006 yılından bu güne gelinceye kadarki süreçteki gelişimi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Bu anlamda kurulduğunda 4 Fakülte, 2 Meslek Yüksekokulu, 165 Öğretim Elemanı ve 6297 öğrencisi olan Üniversitenin bu gün itibariyle; 13 Fakülte, 3 Enstitü, 5 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu 20791 öğrencisi ve 1027 Öğretim Elemanı, idari personel ve taşeron firma elemanlarıyla birlikte 1735 çalışanı olan büyük bir kurum olduğunu ifade etti. Üniversitede Türkiye’nin her ilinden, hatta 28 farklı ülkeden 457 uluslararası öğrencinin de eğitim öğretim gördüğünü, Üniversitenin KTÜ’den sonra Doğu Karadeniz Bölgesi’nde en çok tercih edilen Üniversite olduğunu belirtti.

Akademik başarı ve performans açısından da Üniversitenin ülkemiz genelindeki yerini detaylı bir şekilde anlatan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, ODTÜ “URAP Araştırma Laboratuvarı” tarafından yapılan ve kamuoyu ile paylaşılan değerlendirmeye göre Üniversitenin; akademik ve performans ve başarı açısından 2000 yılından sonra kurulan 77 üniversite arasında 7. Sırada; 102 Devlet Üniversitesi Arasında 43. Sırada ve Devlet ve Vakıf dahil ülkemizdeki tüm Üniversiteler arasında ise 50. sıraya yerleşerek büyük bir başarı sağladığını söyledi.

rteu-rektoru-huseyin-karaman-stk-temsilcileri-ile-bir-araya-geldi-(4).jpg

TÜBİTAK tarafından destelenen proje sayısı açısından ise Üniversitenin 2016 yılında tüm üniversiteler arasında TÜBİTAK’tan en fazla proje alan 25. Üniversite olduğunu hatırlatan Rektör Karaman, 2000 yılından sonra kurulmuş olan üniversiteler arasında ise TOBB Üniversitesi’nin ardından 2. sırada olduğunu, öğrenci projeleri açısından ise tüm üniversiteler arasında 3. Sırada yer aldığını belirtti.

Üniversitenin daha iyi fiziki altyapıya kavuşması için çalıştıklarını, bu anlamda 2016 yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Ardeşen Turizm Fakültesi binalarını tamamlayarak eğitim öğretime kazandırdıklarını; Güneysu Adacami mevkiindeki Sosyal Kampüs Projesi, Sahil Dolgusu, Diş Hekimliği Fakültesi, İslampaşa ve Pazar Yerleşke Cami inşaatları ile Tıp Fakültesine Simülasyon Merkezi kurma çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini belirtti.

Üniversite olarak ildeki kamu kurum ve kuruluşları ve STK’larla birlikte hareket etmeyi, onların bilgi ve tecrübelerinden istifadeyi önemsediklerini, bu anlamda STK ve kamu kurumlarıyla birçok ortak çalışma yaptıklarını, Rize’deki her kesin Üniversiteyi bir ortak payda olarak kabul etmesinin önemli olduğunu, ancak bu şekilde üniversitenin gelişebileceğini vurguladı.

rteu-rektoru-huseyin-karaman-stk-temsilcileri-ile-bir-araya-geldi-(5).jpg

Rektör Karaman, konuşmasının son bölümünde bir soru üzerine kentte yapılması düşünülen ve bu noktada değişik çalışmaların yapıldığı hastane konusuna da değindi.

 Karaman, mevcut Eğitim ve Araştırma Hastanesinin mimari açıdan Tıp Fakültesi Hastanesi formatında yapılmadığı gibi günde yaklaşık olarak 4000 hastaya hizmet verdiğini belirtti ve hastanenin yetersiz kalışına vurgu yaparak, “Acilen tıp eğitimi ile sağlık hizmetinin birlikte verilebileceği, ilimizin en az gelecek 50 yılına hitap edebilecek modern bir hastane yapılmalıdır. Böyle bir hastanenin yapılabilmesi için ne kadar bir araziye ihtiyaç olduğunu biz bilemeyiz, bunu ancak Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile konunun uzmanları bilebilir. Bizim o konuda bir şey söylememiz doğru olmaz. Hastanenin yapılacağı yer, mevcut Paketleme Fabrikasının olduğu yer de olabilir, başka bir yer de olabilir. Bu konuda ilin sağlık yöneticileri, Valisi, Milletvekilleri, Belediye Başkanı ve Bakanı ile birlikte karar verilmelidir. Çünkü bu hastane ilin hastanesi olacak ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak. Üniversite olarak biz de şimdi olduğu gibi protokol çerçevesinde hastaneyi kullanacağız. Bu noktada ortak akılla hareket edilmelidir. Ancak karar verilirken ilin ufkunu ve geleceğini daraltmamak, on yıl sonra keşke dememek için yapılan havalimanı ile Ovit tünelini, yapılması düşünülen lojistik merkezi de dikkate almak, hastanenin sadece Rize’ye değil, Trabzon’un doğusu ile Erzurum’un kuzeyine, Artvin’e ve Gürcistan’a da hizmet vereceğini hesap etmek, ona göre karar vermek gerekir.” dedi.

Konuşmasının sonunda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, üniversiteye kuruluşundan itibaren destek veren başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Milletvekillerine, Bakanlara, Üniversite Geliştirme Vakfı Başkanı ve üyelerine, Rizeli hayırseverlere, STK’lara ve öğrencilere kucak açan Rize halkına teşekkür etti.

Şehrin lokomotifi konumundaki üniversiteye destek vermeye devam edeceklerini belirten katılımcılar, toplantının iyi olduğunu, zaman zaman bu şekilde bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmanın gerektiğini belirttiler, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve ekibine yapmış oldukları çalışmalar dolayısıyla teşekkür ederek başarılar dilediler.

Program sonunda STK temsilcilerine Üniversitenin yayınları verildi.

rteu-rektoru-huseyin-karaman-stk-temsilcileri-ile-bir-araya-geldi-(2).jpgrteu-rektoru-huseyin-karaman-stk-temsilcileri-ile-bir-araya-geldi-(1).jpg