Rektör Karaman'dan FETÖ İddialarına Cevap

Rektör Karaman'dan FETÖ İddialarına Cevap
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, kendisinin cemaatle ilgisi olduğu yönündeki iddialara ilişkin soruyu cevaplandırdı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 2016-2017 akademik yılın açılışına ilişkin üniversitede düzenlediği basın toplantısında, bu akademik yıla daha hüzünlü ve buruk başladıklarını belirterek, 15 Temmuz'da yaşanan olayların ülkeyi ve kendilerini derinden etkilediğini söyledi.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin eski rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz'a ilişkin soru üzerine Karaman, "Arif Yılmaz'ın tutuklanması olayı için bir şey söylemem pek doğru olmaz. Neticede adli bir mesele." yanıtını verdi. 

Karaman, kendisinin cemaatle ilgisi olduğu yönündeki iddialara ilişkin soru üzerine de şunları söyledi: "20 yıldır bu şehirdeyim. Benim nerede okuduğum, ne yaptığım bellidir. Benim bu cemaatle bugüne kadar herhangi bir ilgim olmadığı da bellidir. Elbette ki her insanla sohbetimiz olmuştur. Biz insanlarla ilişki kurarken onun siyasi yönüne ve düşüncesine bakmayız.  Ne çocuklarım bunların okullarında okumuştur ne de ben bunların yurtlarında kalmışım veya okullarında okumuşum. 17-25 Aralık'tan önce de yoktu, sonra da yoktu."