Rektör Ünal, Faturasını Ödediği Öğrencisiyle Buluştu

Rektör Ünal, Faturasını Ödediği Öğrencisiyle Buluştu
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, sosyal medya hesabı üzerinden kendisine cep telefonu faturasını gönderen öğrencisiyle bir araya geldi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, sosyal medya hesabı üzerinden kendisine cep telefonu faturasını gönderen öğrencisiyle bir araya geldi. Üniversite öğrencisi Baran Elbir ise, "Ödeyeceği aklımın ucundan geçmiyordu" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, dün sosyal medya hesabı üzerinden kendisine ulaşarak cep telefonu faturası borcunu ödemesini rica eden 20 yaşındaki üniversite Mimarlık ve Şehir Planlama öğrencisi Baran Elbir'in isteğini geri çevirmedi. Prof. Dr. Ünal, sosyal medya hesabından "Sayın hocam siz bu seferlik ödeseniz bursum yatınca size veririm" mesajıyla 92 lira 60 kuruşluk faturanın ekran görüntüsünü gönderen Elbir'e yine sosyal medya üzerinden, "Tabii ki ama geri ödeme istemiyorum" yanıtını verdi. Rektör'ün cevabı karşısında ikinci bir paylaşım yapan üniversite öğrencisi Elbir, "Hoca gibi hoca rektör gibi rektör. Teşekkürler hocam" mesajını paylaştı. Bugün ise Rektör Ünal, faturasını ödediği öğrencisi Elbir'i makamında ağırladı.

"ÖNCE ŞAKA SANDIM"

Öğrencilerinden çok sayıda tweet aldığını, bir çoğunun mizahi olduğunu söyleyen Rektör Mustafa Ünal, ilk etapta Baran'ın attığı tweet'i de onlardan birisi sandığını söyledi. Ünal, "Bana öğrencilerden çok tweet geliyor. İçlerinden esprili tweetler oluyor. Baran'nın tweetini görünce acaba Baran şaka mı yapıyor diye düşündüm, tam emin olamadım. Faturayı da koyduğu için ihtiyacı olmasa böyle tweet atmaz diye düşündüm. Ben de cevaben tabii ki öderim, geri ödemesiz diye yazdım. Ondan sonra DM'den (özelden) "Baran emanetin bizde, gelip alabilirsin" diye yazdım, o da "tamam hocam" deyince gerçekten ihtiyacı olduğuna emin oldum. Arkadaşlara emanet olarak bıraktım, Baran gelmiş, parasını almış ve faturasını yatırmış" dedi.

"SOSYAL MEDYADAN BANA ULAŞMALARI KOLAY VE HIZLI OLUYOR"

İdareci olduktan sonra sosyal medyayı aktif olarak kullandığını belirten Ünal, "Öğrencilerimizin o mecradan bana ulaşmaları daha kolay. Çok daha hızlı. Anında bana gelen mesajı telefonumda görebiliyorum. Mümkün oldukça en kısa sürede müdahale etmeye çalışıyorum. Zaman zaman öğrencileri çağırıp yüz yüze görüşüyorum ya da ilgili arkadaşlara yönlendiriyorum. Her türlü sorunu öğrencilerimiz bize iletiyor, hepsini çözeceğiz diye iddiamız yok ama mümkün olduğunca çözmeye çalışıyorum" diye konutşu.

Baran'ın faturasını ödedikten sonra üniversite öğrencilerinin kendisini fatura tweeti yağmuruna tuttuğunu söyleyen Ünal, başka üniversitelerde de öğrenciler tarafından diğer rektörlere şaka yoluyla tweetler atıldığını söyledi.

"ÖDEYECEĞİ AKLIMIN UCUNDAN GEÇMİYORDU"

Daha önceki yıllarda attığı tweete Rektör Ünal'ın cevap verdiğini belirten Baran Elbir ise, "İlk önce "Akdeniz Üniversitesi BÜT istiyor" diye hastag açılmıştı, Türkiye sırasında ikinci sıradaydı. O ara ben bir tweet atmıştım, rektörümüz yine cevap vermişti. Oradan aklıma geldi, ben yine tweet atayım diye düşündüm. Ama cevap vereceğini düşünmüyordum. Yarım saat sonra dönüş yaptı, karşılıksız yapacağını söyledi. Faturam çok yüksekti. Evden aldığım 200 lira, elektrik, suya ve internete gitmişti, ödeyemedim. Ben de rektörümüzden rica ettim. Ödeyeceği aklımın ucundan geçmiyordu. Sağ olsun" diye konuştu.

Rektör Mustafa Ünal daha sonra günün hatırasına öğrencisi Baran ile birlikte kendi cep telefonuyla selfie çekindi.

(Suat Metin-Adem Akalan/İHA)

Rektör Ünal, Faturasını Ödediği Öğrencisiyle Buluştu

Rektör Ünal, Faturasını Ödediği Öğrencisiyle Buluştu

Rektör Ünal, Faturasını Ödediği Öğrencisiyle Buluştu

Kaynak:IHA