Rektör Yardımcısı Nebi Gümüş Göreve Başladı ve Tebrikleri Kabul Etti

Rektör Yardımcısı Nebi Gümüş Göreve Başladı ve Tebrikleri Kabul Etti
RTEÜ Rektör Yardımcılığı görevine atanan Prof. Dr. Nebi Gümüş resmi olarak bugün göreve başladı ve ilk tebrikleri kabul etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcılığına atanan Prof. Dr. Nebi Gümüş, misafirlerini makamında ağırlarken aynı zamandailk tebrikleri de böylece kabul etti.

Prof. Dr. Nebi Gümüş’ü ilk olarak Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, ardından da Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Midilli, Üniversitenin Genel Sekreteri Ali Rıza Köroğlu ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ahmet İshak Demir tebrik etti.

nebi-gumus-goreve-basladi-ve-tebrikleri-kabul-etti-1.jpg

nebi-gumus-goreve-basladi-ve-tebrikleri-kabul-etti-2.jpg

Tebrik ziyaretinde, yönetim olarak iki yıllık süre zarfı sonunda bir değişikliğe gitme kararı aldıklarını ve taze kan değişikliğinin kurum açısından daha iyi olacağına inandıklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, “İki rektör yardımcısı arkadaşımız görevleri süresince önemli çalışmalar yaptılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz.”dedi.

Bundan sonraki süreçte iki rektör yardımcısı ile yola devam edeceklerini belirten Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, “Önemli olan ekip ruhunun oluşturulmasıdır.” ifadelerinde bulundu.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin eğitim ve AR-GE olmak üzere asli iki görevi olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, üniversiteleri liselerden ayıran özelliğin uluslararası faaliyet göstermesi olduğunu söyledi. Bu noktada, Prof. Dr. Nebi Gümüş’ün büyük çabaları sonucunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin 117 yabancı öğrenci kazandığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, bu öğrencilerle yakından ilgilenen Prof. Dr. Nebi Gümüş’ün vizyoner yaklaşımı münasebetiyle rektör yardımcılığı görevine atadığını söyledi.

nebi-gumus-goreve-basladi-ve-tebrikleri-kabul-etti-3.jpg

nebi-gumus-goreve-basladi-ve-tebrikleri-kabul-etti-4.jpg

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nebi Gümüş ise; kendisine gösterilen teveccüh dolayısıyla teşekkür ederek, bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da hem Rize hem de Recep Üniversiteye katkı sağlamak için elinden gelen çabayı sarf edeceğini belirtti.

Ziyaret, Rektör ve beraberindekilerin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nebi Gümüş’e yeni görevinde başarılar dilemesi ve günün anısına fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi.

nebi-gumus-goreve-basladi-ve-tebrikleri-kabul-etti-5.jpg

nebi-gumus-goreve-basladi-ve-tebrikleri-kabul-etti-6.jpg

nebi-gumus-goreve-basladi-ve-tebrikleri-kabul-etti-7.jpg

nebi-gumus-goreve-basladi-ve-tebrikleri-kabul-etti-8.jpg

nebi-gumus-goreve-basladi-ve-tebrikleri-kabul-etti-9.jpg

NEBİ GÜMÜŞ KİMDİR?

nebi-gumus.20130716205224.jpg

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebi GÜMÜŞ 1969 yılında Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Yanıklı Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde tamamlayan Prof. Dr. Nebi GÜMÜŞ, 1985’te Kars İmam-Hatip Lisesi’nden, 1990’da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını 1993, doktorasını ise 2000 yılında tamamladı. 1990 yılında Kâğıthane İmam-Hatip Lisesi’nde öğretmen olarak göreve başladı. 1994’de Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Araştırma Görevlisi kadrosuna atandı. 7 Ocak 2001’de Yardımcı Doçent kadrosuna atanarak Öğretim Üyesi oldu. 1 Kasım 2004-Mart 2007 arası İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. 08.01.2008’de doçent, 08.02.2013 tarihinde profesör oldu. Halen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanlığı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Karadeniz Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevlerini yürütmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Nebi GÜMÜŞ’ün yayınlanan eserleri ise şunlardır: İlk Dönem İslâm-Gürcü İlişkileri, Gürcistan’da Müslümanlar ve Sorunları, Rize-İyidere İlçesi Tarihi Mezar Kitabeleri (Recep KOYUNCU ve A. İshak GÜVELİOĞLU ile ortak).