Rektörün aracında esrar arandı

Rektörün aracında esrar arandı
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk’ün makam aracında esrar hammaddesi arandı.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk’ün makam aracında esrar hammaddesi olan hint keneviri taşındığı yönünde ihbar üzerine arama yapılddı. Polisin usulüne uygun yaptığı aramada ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.

Giresun Üniversitesi Rektörlüğü’nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Rektör Osman Metin Öztürk’ün 19 Ekim Pazartesi günü Ankara’da yapılan Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’na katılmak için yola çıktığı ve hizmet alımı yoluyla temin edilen kiralık araç hakkında 20 Ekim Salı günü, Giresun’dan 155 Polis İmdat telefonu aranarak Hint keneviri taşındığı yolunda ihbarda bulunulduğu belirtildi.

Giresun Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ihbarın işleme konulduğu kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “20 Ekim Salı akşam saatlerinde rektörümüz, rektörlük binasına vasıl olduğunda araç usulüne uygun polis tarafından aranmış ve ihbarın asılsız olduğu anlaşılmıştır. Giresun Üniversitesini ve rektörünü ilzam eden ve zan altında bırakan, faili meçhul haksız suç isnadının failinin veya faillerinin bulunması ve haklarında işlem yapılması için adli ve idari makamlara yazılı olarak resmen müracaat edilmiş ve sonucu beklenmektedir. Kamuoyunun bilgisine ve takdirine saygıyla sunulur.”