RENK'e Çalıkuşu Desteği

RENK'e Çalıkuşu Desteği
Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu adlı romanından tiyatroya uyarlanan oyunu sergilemek üzere Rize’ye gelen Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncuları RENK Projesine destek verdi.

Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen oyuncular, sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilerin sorularını yanıtladılar.

Çalıkuşu adlı oyunun yönetmeni, resim ve tiyatro sanatçısı Halil Akarsu öğrencilerle  güzel vakit geçirdiklerini ifade ederek, “Öğrencilerle sohbet ettik, onların merak ettiği soruları yanıtladık. Hatta onların sorusu bitince ben onlara sorular sordum. Tiyatro, verdikleri ve anlattıkları ile toplumun ileriye dönük çalışmalarında önemli faktördür. Tiyatro, insana yaşamı anlatan ve gösteren olgudur. Yaşamın bütünleyici bir parçası olan tiyatro, bilindiği üzere, gençlerimizin hem kişilik hem de beden gelişiminde büyük öneme sahiptir. Biz bugün buraya konferansa değil sohbete geldik.  Kitap okumak gerçekten güzel bir kavramdır. Bol bol kitap okudukça insanları sevmeye başladım. Tiyatro da bu konuda bana önder oldu. Her şeyin başı eğitim. Biz de eğitici oyunlar sergileyerek topluma örnek oluyoruz. Hep birlikte olmak farklı kültürleri paylaşmak birbirimizden bir şeyler öğrenmek bana çok faydalı oldu.” dedi.

ankara-devlet-tiyatrosu-oyunculari-renk-projesine-destek-verdi-1.jpg

Tiyatro oyuncuları da Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ile deneyimlerini paylaştılar. Eğitim, gelecek vizyonu oluşturma, üniversite eğitimi üzerine sohbet ederek, tiyatro tutkularının nasıl başladığını, öğrencilik yıllarındaki anılarını ve merak edilen tüm soruları yanıtlayarak, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundular.

ankara-devlet-tiyatrosu-oyunculari-renk-projesine-destek-verdi4.jpg

ankara-devlet-tiyatrosu-oyunculari-renk-projesine-destek-verdi2.jpg

ankara-devlet-tiyatrosu-oyunculari-renk-projesine-destek-verdi3.jpg

ankara-devlet-tiyatrosu-oyunculari-renk-projesine-destek-verdi5.jpg