Resim Yarışması Türkiye Birincisi Rize'den!

Resim Yarışması Türkiye Birincisi Rize'den!
Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencisi Mert Şahin, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve İletişim" teması altında düzenlenen yarışmanın resim kategorisinde "Kahramanlığın Resmi" adlı eseri ile Türkiye Birincisi oldu.

Türk Telekom Okulları´nın, bu yıl "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve İletişim" teması altında düzenlediği yarışmanın resim kategorisinde "Kahramanlığın Resmi" adlı eseri ile Türkiye birincisi olan Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Mert ŞAHİN ödülünü Başbakan Binali Yıldırım´dan aldı.

Türk Telekom´dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye çapındaki 53 Türk Telekom Okulu arasında düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve İletişim" temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının resim kategorisinde birinci olan Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Mert Şahin´in "Kahramanlığın Resmi" adlı eseri, şirketin İstanbul ve İzmir´deki binalarını donattı. Aynı zamanda şirketin 15 Temmuz reklamlarının da yüzü oldu. 

rize-turk-telekom-guzel-sanatlar-lisesi-ogrencisi-turkiye-birincisi-oldu-(6).jpg

15 Temmuz gecesi yaşadıklarını ve hissettiklerini resmeden 17 yaşındaki Şahin, eserinde şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir nezdinde Türk halkının kahramanlığını öne çıkarttı.

- "Vatanımızın kahramanı ve o gecenin sembolü Halisdemir´i resme aktardım"

Mert Şahin, 15 Temmuz darbe girişimini anlatan resmine ilişkin değerlendirmesinde, 15 Temmuz gecesi vatanın kurtuluşunu simgeleyen bir resim yaptığını ifade etti.

rize-turk-telekom-guzel-sanatlar-lisesi-ogrencisi-turkiye-birincisi-oldu-(4).jpg

Hain darbe girişiminin yaşandığı o geceyi, duygu ve düşüncelerini katarak resme aktardığını belirten Şahin, şunları kaydetti: "Resimde Cumhurbaşkanımızın simgesini ve forsunu kullandım. Bu simgenin korunmasında, vatanımızın kahramanı ve o gecenin sembolü olan Astsubay Ömer Halisdemir´i resme aktardım. Recep Tayyip Erdoğan´ın milletimize seslenişini, o seslenişle halkımızın sokağa çıkmasını, tankların önüne çıkmasını ve altına yatmasını resmettim. İstanbul Boğazı´nı aktardım, çünkü olayların asıl gerçekleştiği yer orasıdır." dedi.

Mert Şahin, Türk Telekom´un düzenlediği yarışmada kazandığı birincilik ödülünü ise Başbakan Binali Yıldırım´ın elinden aldı ve yaptığı resmi kendisine hediye etti. 

Öte yandan Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü de yayımladığı mesajla genç öğrenciyi tebrik ederek başarılarının devamını diledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün mesajında "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencimize emek veren okul yönetimini ve öğretmenlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

rize-turk-telekom-guzel-sanatlar-lisesi-ogrencisi-turkiye-birincisi-oldu-(2).jpgrize-turk-telekom-guzel-sanatlar-lisesi-ogrencisi-turkiye-birincisi-oldu-(1).jpgrize-turk-telekom-guzel-sanatlar-lisesi-ogrencisi-turkiye-birincisi-oldu-(8).jpgrize-turk-telekom-guzel-sanatlar-lisesi-ogrencisi-turkiye-birincisi-oldu-(3).jpg

rize-turk-telekom-guzel-sanatlar-lisesi-ogrencisi-turkiye-birincisi-oldu-(5).jpgrize-turk-telekom-guzel-sanatlar-lisesi-ogrencisi-turkiye-birincisi-oldu-(7).jpg