Ressamlardan Başkan Kasap’a Teşekkür

Ressamlardan Başkan Kasap’a Teşekkür
Rize Belediyesi'nin katkılarıyla Timya Sanat Gurubu tarafından 22-30 Eylül 2014 tarihleri arasında başlatılan "Rize Resim Çalıştayı ve Karma Sergi" çalışmaları sergilendi.

Bünyesinde 50 sanatçı bulunan grup, Türkiye’nin değişik şehirlerinden 11 ressamın katıldığı Resim Çalıştayı kapsamında Rize'de gezip gördükleri doğa manzaralarını döktükleri resim tabloları sergiledi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezindeki sergi açılışına, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı.

ressamlardan-baskan-resat-kasap’a-tesekkur--4.jpg

Son sergilerini Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde halka açık gerçekleştiren bay ve bayanlardan oluşan 11 ressamı Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap yalnız bırakmadı.

Rize'nin Kültürünü anlatan resimlerden oluşan sergiyi gezen Başkan Kasap'a, ressamlar, kendilerine gösterilen yakın ilgiden ötürü teşekkür edip tablo hediye ettiler. Resim sergisini gezen ve farklı illerden Rize'ye gelen ressamlar ile bir süre sohbet eden Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap çalışmaların nasıl yapıldığı konusunda bilgi aldı.

ressamlardan-baskan-resat-kasap’a-tesekkur--3.jpg

BAŞKAN KASAP İLKOKUL ÖĞRETMENİYLE KARŞILAŞTI

Resim sergisi açılışında Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Derepazarı Bahattinpaşa İlkokulu’ndan öğretmeni Sinan Kebapçı’yla karşılaştı. İlkokul öğretmeniyle özlem gideren Başkan Kasap duygu dolu anlar yaşadı.

ressamlardan-baskan-resat-kasap’a-tesekkur--3.20140929171917.jpg

KÜLTÜREL VE SANATSAL FAALİYETLER DEVAM EDİYOR

Başkan Kasap resim sergisinde yaptığı açıklama Rize’nin her zaman kendine özgü özellikleriyle ön plana çıktığını belirterek, "Bizim isteğimiz ilimizin kültürel ve sanatsal bakımdan var olan potansiyelini gösterebilmesidir. Seçim sürecinde söylediğimiz gibi belediye hizmetlerini sadece fiziki anlamda alt yapı çalışmalarından ibaret görmüyoruz. Bu gibi veya benzeri kültür sanat faaliyetlerini de elimizden geldiğince desteklemek ve belediye olarak gerçekleştirmek çabası içerisinde olacağız. Bunun yanında tabi ki hemşerilerimizin de bu tür faaliyetlere ilgisini daha çok bekliyoruz. Ressam arkadaşlarımıza ilimizde yapmış oldukları bu güzel çalışmadan ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Resim sergisi açılışının ardından Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ı makamında ziyaret eden ressamlar katılım belgelerini Başkan Kasap'ın elinden aldı.

ressamlardan-baskan-resat-kasap’a-tesekkur--1.jpg