Resul Bölükbaşı Hoca Yarın Kabri Başında Anılacak

Resul Bölükbaşı Hoca Yarın Kabri Başında Anılacak
Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca'nın ilk talebelerinden, Rize'nin manevi önderlerinden Resul Bölükbaşı Hoca, vefatının 3. Sene-i devriyesinde Rize’de kabri başında anılacak.

Mahmud Efendi Hazretlerinin kendisi hakkında 'İlim dağı' diye buyurduğu Rize’nin manevi dinamiklerinden olan ve 3 yıl önce koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Resul Bölükbaşı Hocaefendi, Pazar ilçesindeki kabri başında anılacak.

Hidayet Vakfı tarafından yarın (30 Aralık Cumartesi günü) Pazar ilçesi Tütüncüler Köyündeki Resul Bölükbaşı Hocaefendi’nin kabri başında saat: 13.00’da düzenlenecek olan program ile Resul Bölükbaşı Hoca, vefatının 3. sene-i devriyesinde anılacak. Kadınlar için ise Tütüncüler Kur’an Kursunda program yapılacak.

Ülkemizin büyük ilim sahibi hocalarından olan Nakşibendi Tarikatının İsmailağa şubesinin Şeyhi Mahmud Ustaosmanoğlu Efendi Hazretleri’nin vekilliğini yapan ve Mahmud Efendi Hazretleri'nin en çok sevdiği bir kaç âlimden biri olma şerefine ermiş Resul Bölükbaşı Hoca; Cübbeli Ahmet Hocaefendi, Büyük Çamlıca Camii İmamhatibi Kurra Hafız İshak Danış Hoca ve Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır'ın da Hocası idi.

resul-bolukbas-hoca-icin-anma-programi-duzenlenecek.jpg

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum