RİHDER Başkanı Furtuna Ankara'da

RİHDER Başkanı Furtuna Ankara'da
RİHDER Başkanı Eyüp Furtuna, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yaptığı Tevfik İleri AİHL'deki programa katılımının ardından, İmam Hatiplilerin problemlerinin konuşulduğu bir dizi ziyarette bulundu.

Rize İmam Hatipliler Derneği (RİHDER) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Furtuna, davetli olarak gittiği Ankara’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki programa  katılımının ardından, İmam Hatiplilerin problemlerinin konuşulduğu bir dizi ziyarette bulundu.

rihder-baskani-eyup-furtuna-ankarada-7.jpg

RİHDER BAŞKANININ ANKARA MESAİSİ YOĞUN GEÇTİ

Rize İmam Hatipliler Derneği (RİHDER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Önder Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Eyüp Furtuna, Ankara'da birtakım ziyaretlerde bulunarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan  Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki programa katıldı.

rihder-baskani-eyup-furtuna-ankarada-9.jpg

Törende İmam Hatiplerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışın ardından beraberindeki ekiple okulda incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından Önder Başkanı Hüseyin Korkut ve Bölge Koordinatörleri kısa bir değerlendirme yaparak; Cumhurbaşkanının açıklamasından sonra üzerlerindeki sorumluluğun bir kat daha arttığını ifade ettiler.

rihder-baskani-eyup-furtuna-ankarada-13.jpg

ÖNDER Başkanı Hüseyin Korkut, Bölge Koordinatörleri ve RİHDER Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Furtuna açılışın ardından  Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'i ziyaret etti.

İmam Hatiplerin genel durumunun ve problemlerinin konuşulduğu toplantılarda bölgelerde yaşanan sıkıntılar gündeme geldi. Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, kendisinin İmam Hatip mezunu olduğunu ve İmam Hatiplerin bu ülke için bir şans olduğunu ifade ederek yapılması gereken her türlü çabanın arkasında olduklarını söyledi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ise İmam Hatip Ortaokullarının açılmasının  önemli bir başarı olduğunu ifade ederek bu süreçte yaşanan sıkıntılardan bahsetti. Bazı bölgelerde sıkıntıların halen devam ettiğinin farkında olduklarını  ifade eden Canikli, sorunların aşılması hususunda üzerlerine düşen ne varsa bunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

rihder-baskani-eyup-furtuna-ankarada-14.jpg

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ise başkanlığın çalışmalarından bahsederek Diyanet Vakfının bu yıl 68 adet binayı İmam Hatip okulu olarak kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına tahsis ettiğini ve İmam Hatip Ortaokullarına sahip çıkmanın farzı ayın olduğunu ifade etti.

Yoğun mesainin ardından Rize'ye dönen Eyüp Furtuna "Çok verimli ziyaretlerde bulunduğunu ve bu ziyaretlerin önemli yansımalarının olacağını beklediğini ifade ederek Ankara'da açılan Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi binasının bir benzerinin temelinin inşallah yakın zamanda atılacağının ve binanın projesinin tamamlanmak üzere olduğu müjdesini verdi.

rihder-baskani-eyup-furtuna-ankarada-5.jpg

rihder-baskani-eyup-furtuna-ankarada-15.jpg

rihder-baskani-eyup-furtuna-ankarada-18.jpg

rihder-baskani-eyup-furtuna-ankarada-2.jpg

rihder-baskani-eyup-furtuna-ankarada-6.jpg

rihder-baskani-eyup-furtuna-ankarada-4.jpg

rihder-baskani-eyup-furtuna-ankarada-8.jpg

rihder-baskani-eyup-furtuna-ankarada-11.jpg

rihder-baskani-eyup-furtuna-ankarada-12.jpg

rihder-baskani-eyup-furtuna-ankarada-16.jpg