RİKE'ye Dağcılık Eğitimi Verildi

RİKE'ye Dağcılık Eğitimi Verildi
Rize Arama Kurtarma Ekibi'ne (RİKE) dağcılık temel eğitimi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğüne ait Zığındere Eğitim Salonu'nda, ülke genelinde meydana gelebilecek her tür afet ve acil durumuna müdahale amacıyla dokuz birimin tek çatı altında birleşmesiyle kurulan RİKE personeline "dağcılık temel eğitimi" verildi.

RİKE personeline eğitim veren Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübü Mehmet Emin Ayhan, arama kurtarmada kullanılan dağcılık malzemelerini ekibimizde yer alan personellerimize tanıtarak, bu yöndeki eksikliklerini tamamlamak istediklerini söyledi.

Eğitimde, personellere ip, perlan, sikke, sekizli reverso, emniyet halkası, buz burguzu, kar kazması, krampon, hedik, çadır, uyku tulumu, mat, makara, emniyet kemeri ve kask gibi dağcılıkta kullanılan malzemeler tanıtılarak, nasıl kullanıldıkları RİKE personeline tanıtıldı.

Ayhan, "eğitim sayesinde RİKE bünyesinde görev alan personelin dağcılık tekniklerini istenildiği yerde kullanabilecek duruma geldiğini kaydederek, "Eğitimlerimiz devam edecek. Tüm konularda eğitimimizi tamamlayarak ilimize ve ülkemize hizmet verecek duruma gelmek istiyoruz" diye konuştu.

rize-arama-kurtarma-ekibine-(rike)-dagcilik-temel-egitimi-verildi-2.jpg

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, RİKE'nin, ülke genelinde oluşabilecek her türlü afet ve acil duruma etkin müdahale edebilmesi için tüm konularda eksiklerini tamamlamaya çalıştıklarını belirterek, eğitimlerimiz sürekli olarak devam ediyor. Bugün ise personellerimize dağcılıkta kullanılan malzemeler hakkında eğitimini verdik. 2014 yılı içerisinde eğitimlerimiz  devam edip, her türlü olağanüstü afet ve acil duruma hazırlıklı olabilmeyi amaçlıyoruz" dedi.

rize-arama-kurtarma-ekibine-(rike)-dagcilik-temel-egitimi-verildi-1.jpg