RİPORT'tan ASKF Rize'ye Saha Cevabı

RİPORT'tan ASKF Rize'ye Saha Cevabı
RİPORT Rize Limanı İşletmesi Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığından Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize İl Temsilcisi Ali Çelik'in açıklamalarına cevap...

Rize'de önceki gün amatör spor kulübü yöneticileri, hakemler ve sporcuların içinde futbol sahası da yer alacak spor kompleksi yapımının mahkemeye taşınarak durdurulmasına tepki göstermesine RİPORT Rize Limanı İşletmesi Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığından yazılı cevap verildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından 02.10.2016 günü yapılan gösteri ve şirketimizi hedef alan asılsız açıklamalara cevabımızdır.

Öncelikle şunun bilinmesi gerekir ki; işletmekte olduğumuz Rize Limanı mülkiyeti şirketimize değil Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne yani 77 milyon Türk vatandaşına aittir. Riport A.Ş. bahse konu liman sahasının işletme hakkını devralmıştır ve kira süresince imzalamış olduğumuz devir sözleşmesi gereği devraldığımız liman sahasını dış etkilerden korumakla yükümlüyüz.

Şimdi sormak isteriz;

-Rize gençliğinin kurtuluşu için bu tesisin yapılabilmesini gerekli gören  (ASKF) Rize İl Temsilciliği yenisi yapılmadan, en azından planlanmadanRize şehir merkezinde bulunan, saygı, minnet ve rahmetle andığımız,Rize’nin unutulmaz belediye başkanı sayın  Ekrem Orhon’un adını taşıyan  stad yıkılır iken neden hiç ses çıkartmadı.

-Spor tesisi yapılacak alanın Rize Limanı ile hiçbir bağlantısı olmadığını söyleyen sayın temsilci bu konuda hangi bilgiye sahip olduğunu merak ediyoruz. Gelişmesi ile övündüğümüz ülkemiz ekonomisine bağlı olarak ilimiz ekonomisinin gelişmesi kaçınılmaz olduğu hakkında her hangi bir bilgiye sahipmisiniz? Eğer bu konuda bilgi sahibi iseniz limanların ekonomik gelişmenin göstergesi olduğunun bilinmesi gerekir. Düşünülen spor tesislerinden 103 kulüp ve yaklaşık 2 bin 200 sporcu yararlanacaktır derken Ovit Tünelinin faaliyete geçmesi ile Rize Limanı’nın doğu yönündeki genişleme alanına doğru gelişmesinin kaçınılmaz olacağı ve bu alanların liman sahası olarak kullanımının istihdam olanakları kısıtlı ilimizde kaç kişiye aş ve iş verecek konuma geleceğini hiç düşündünüzmü ?

-Rize Limanı’nın genişleme sahası olarak bahse konu alan dışında hiçbir fiziki imkan olmadığı halde, spor tesisi olarak düşünülebilecek; sporcu sağlığı açısından daha elverişli onlarca alan bulabilirsiniz. Üstelik 103 kulüp ve 2 bin 200 sporcu derken bu sayıların Rize ilinin tamamını kapsadığını, Rize’nin İlçelerinde ve  Beldelerinde kaç adet amatör spor tesisi bulunduğunu da söylemeniz gerekmezmi idi. Siz çocukları kullanarak çamurların içinde gösteri yapar iken Derepazarı Gündoğduve Çaykent’teki tesislerin boş olduğunu da değerli spor kamuoyuna biz hatırlatalım.

- Birileri tarafından eksik ve yanlı bilgiler ile donatılıp üzerimize yönlendirilirken yapmış olduğunuz bazı açıklamaları da tamamlamak isteriz. ÇED raporu olmadığı için projenin durdurulmasının istendiğini söylüyorsunuz.  ÇED raporu olmadığı Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan bilirkişi raporundaki gerekçelerden sadece bir tanesidir. Raporun sonuç bölümündeki ifade aynen şöyledir: “Dava konusu 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1.Etap 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nın şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, yöresel şartlara, kamu yararına ve üst ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın ilke ve hedeflerine uygun olmadığı” şeklindedir.

-Son olarak tekrar vurgulamak isteriz ki; dolgu sahasındaki çamurların içinde çocuklara antrenman yaptırarak insanımızı bizim üzerimize kışkırtır iken bizimde Rize Fener Denizgücü spor kulübünün sponsorluğunu yapıyor olduğumuzu, asla ve asla ilimize yapılacak bir yatırıma karşı olmadığımızı, en az şahsınız kadar amatör spor gönüllüsü olduğumuzu hatırlayın ve hesap sorulacak asıl sorumlulara yönelin.