RİSİAD Eski Başkanı ile Birlikte 6 Kişi Aranıyor !

RİSİAD Eski Başkanı ile Birlikte 6 Kişi Aranıyor !
Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) Eski Başkanı, iş adamı Y.K. için, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda mahkemece arama kararı çıkarıldığı ve yurt dışına çıkış yasağı konulduğu öğrenildi.

Daha önce yaptığı açıklamada paralel damgasını kendisinin yediğini belirterek “Ben buna laik değilim, bir iş adamıyım, her zaman olduğu gibi Rize milliyetçisiyim ve Rizeli Cumhurbaşkanımızın yanındayım” diye konuşan Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) Eski Başkanı iş adamı Y.K.’nın da aralarında bulunduğu 6 kişi için mahkemece arama kararı çıkarıldığı ve şahıslara yurt dışı yasağı konulduğu bilgisine ulaşıldı.

Rize ve ilçelerinde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ederken, operasyonlar kapsamında mahkemeden 6 kişi için arama kararı çıkarıldığı ve yurt dışı yasağı da konulan bu kişiler arasında RİSİAD Eski Başkanı iş adamı Y.K. ile birlikte, Rize’de bir ilçede görev yapan eski belediye başkanının kardeşi, Şahika Danışmanlık Şirketi Kurucu Başkanı olan tüccar ile okul müdürünün de  bulunduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY'ye yönelik Rize ve Pazar cumhuriyet başsavcılıklarınca yürütülen soruşturmalar çerçevesinde RİSİAD Eski Başkanı iş adamı Y.K. ile birlikte, Rize’de bir ilçede görev yapan eski belediye başkanının kardeşi R.Ç., Şahika Danışmanlık Şirketi Kurucu Başkanı olan tüccar Z.R.Ç.’nin yanı sıra O.H. ve yemek şirketi sahibi M.Ö. ile okul müdürü İ.A. için mahkemece arama kararı çıkarıldı ve şahıslar için yurt dışına çıkış yasağı konuldu.