RİSİAD İftarda Buluşturdu

RİSİAD İftarda Buluşturdu
Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD), dernek üyeleri ile Rize Protokolünü iftar yemeğinde buluşturdu.

RİSİAD tarafından Yakamoz Restoran’da RİSİAD Üyeleri ile Rize Protokolüne iftar yemeği verildi.

RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu başkanlığındaki iftar yemeğine Rize Milletvekili Hasan Karal, Tuskon Başkan Yardımcısı-Kasif Başkanı Osman Reis, Rize Vali Yardımcıları Ümit Hüseyin Güney ve Mehmet Özer, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, RTEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Midilli ve Prof. Dr. Nebi Gümüş, RTEÜ İdari ve Akademik Personeli, Şahika Eğitim Kurumları Genel Müdürü İlhami Dülgeroğlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, siyasi parti ve STK Temsilcileri, eğitim camiası, işadamları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

risiad-iftar-yemegi-(5).jpg

risiad-iftar-yemegi-(6).jpg

“MUTLULUĞUMUZUN TEMİNATI OLSUN”

Yemek sonrası Ramazan ayı münasebetiyle birlik ve beraberliği daha da pekiştirmek için geleneksel olarak bu tür iftar programlarını düzenlemekte olduklarını kaydeden RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu yaptığı konuşmada, son 6 ay içinde RİSİAD’ın dernek faaliyetlerinden bahsederek “Karadeniz Bölgesi’nde KASİF ve Türkiye genelinde TUSKON’a bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren derneğimizin 200 üyesi bulunuyor. Federasyonumuz KASİF’in 4 bin 500 ve çatı kuruluşumuz TUSKON’un ise yaklaşık 53 bin üyesi bulunmaktadır. Kısa zaman içinde ilimizde 15 farklı seminer, eğitim ve toplantı gerçekleştirdik. Üyelerimizin yurt dışında pazarlara açılabilmesi için 4 farklı ülkeye 53 kişilik yatırım ve kültür gezisi düzenledik. Diğer illerdeki şubelerimizle kaynaşmak amacıyla 2 farklı gezi düzenledik. Üyelerimizin eleman ihtiyacına bir nebze de olsa katkı sunmak ve gençlerimizin istihdamına faydalı olabilmek için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortaklaşa Bilgisayar ve Muhasebe kursu gerçekleştirdik. “Gençlerimizin istihdamını destekliyoruz” programı ile 6 ay boyunca kursiyerlerimize bilgisayar ve muhasebe eğitimi vererek kurs sonunda 25 kursiyerimizi işe yerleştirdik. Diğer gençlerimizi de yerleştirmeye devam ediyoruz.” dedi.

risiad-iftar-yemegi-(17).jpg

risiad-iftar-yemegi-(15).20130726023558.jpg

Şehrimizin güzide insanlarını iftar sofralarında buluşturmayı amaçladıklarını ve bu buluşmaların hayırlara, dünyada ve ahirette mutluluğun teminatı olmasını dilediği konuşmasında Külünkoğlu, ayrıca şunları kaydetti: Ramazan ayında Cenab-ı Allah’tan gelen rahmet, bolluk ve bereketin kullar arasında tezahür ederek, sosyal yardımlaşmanın ibadet disiplini ile eda edilmesi, olandan olmayana akan hayır pınarlarının açılması, Allah’ın verdiği rızkın insanlar arasında aynı sofrada paylaşılması ve böylece Yaradan’dan oluşan muhabbete kavuşulması beklenilmektedir. Biz de bu vesile ile şehrimizin güzide insanlarını iftar soframızda buluşturmayı amaçladık. Dileğimiz bu buluşmaların hayırlara, dünyada ve ahirette mutluluğumuzun teminatı olsun. Bu akşamda iftar soframıza maddi manevi katkıda bulunan herkese, davetimize katılmak suretiyle bizleri onurlandıran Sayın Valimize, Milletvekilimize, TUSKON Başkan Yardımcımız ve KASİF Başkanımız Sayın Osman Reis’e ve Sayın Rektörümüze, burada bulunan üyelerimize teşekkür ederek, ibadetlerimizin kabul olması dileğiyle, Ramazan ayının ve bayramının ülkemize, milletimize, tüm İslam alemine huzur getirmesini niyaz ederim.

risiad-iftar-yemegi-(23).jpg

risiad-iftar-yemegi-(27).20130726023616.jpg

“BİRLİK OLMADAN DİRLİK OLMAZ”

TUSKON Başkan Yardımcısı-KASİF Başkanı Osman Reis ise Mübarek Ramazan ayının Rizemize, milletimize ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını dilediği konuşmasında, “Güzel programı organize eden RİSİAD Başkanı Sayın Mustafa Külünkoğlu nezdinde, tüm yönetim kurulu üyelerine ve katılan misafirlerimize teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Ramazan ayı af ve mağfiret ayıdır. Kaynaşma, kardeşçe kucaklaşma ayıdır. Aynı zamanda hatalarımızla yüzleşme, kusurlarımızdan arınma ayıdır. Bizler iş adamları olarak yaptığımız rutin işlerden bir nebze de olsa sıyrılarak oruç, iftar, sahur, teravih gibi büyüleyici güzellikleriyle Ramazan ayının zenginliğini, bereket ve nurunu en verimli şekilde değerlendirme gayreti içindeyiz. Bu vesile ile mal ve hizmet üreterek Rize’nin kalkınmasına katkı sağlayan iş adamlarımızı, üniversite, kamu, yerel yönetim, meslek kuruluşu ve sivil toplum örgütlerinin siz değerli temsilcileriyle bir araya getirdiği için RİSİAD’a bir kere daha teşekkür ediyorum. Çevremizin ateşle çevrili olduğu ve bizi de bu ateşe çekmek isteyen içteki ve dıştaki düşmanların var gücüyle çalıştığı bir dönemden geçmekteyiz. Birlik olmadan, dirlik olmayacağından hareketle özellikle gönüllerimizin yumuşadığı, sabır ve hoşgörümüzün öne çıktığı bu mübarek günlerin bereketiyle birbirimize olan sevgi ve muhabbetimizin artmasını Yüce Allah’tan diliyorum. RİSİAD önderliğinde bu akşam sağlanan bu güzel faaliyetimizin tüm Türkiye’ye örnek olmasını, aramızda olan sevgi, muhabbet ve samimiyetin ebediyete kadar devam etmesini dilerim.” diye konuştu.

risiad-iftar-yemegi-(19).jpg

CAMİYE GİTMEYEN STK’LARDAN, CAMİ CEMAATLERİNİN STK’LARINA”

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise, “Ramazan bolluk, bereket ve tokluk ayıdır. Önceki akşam iftarda Rize Ticaret Borsası Başkanımız ekibi ve misafirleriyle birlikte Belediyemiz tarafından organize edilen iftar çadırımıza konuk oldular. Her gün ortalama 2 bin 500 oturan ve yaklaşık 500 dışarıda kalan insanımıza burada hizmet veriyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta da MÜSİAD Derneğimizi burada ağırlayacağız. Benim talebim şudur, bu tip etkinlikler aracılığıyla Rizemizde yaşayan insanlarımızla birlikte olmayı başarırsak daha etkili olacağımızı düşünüyorum. İnşallah tüm sivil toplum kuruluşlarımız bundan sonraki süreçte belediyemizin organize ettiği iftar çadırımıza vatandaşlarımızla birlikte olarak katkı sağlayacaklardır. 2004 yılından bu yana Rize’deyim ve o tarihten bugüne kadar sivil toplum kuruluşlarımızın ne kadar değiştikleri ortadadır. Ortaokul yıllarında sağ diye tabir ettiğimiz bir gazete çıktığında “Allah aşkına sağ gazeteleri kim okuyor” diye eleştiri oluyordu ama gelinen süreçte birçok sağ kesime hitap eden gazetelerimiz çıktı. Sivil Toplum kuruşları da camiye gitmeyen, oruç tutmayanların toplandığı bir yer gibi algılanıyordu. Ama bugün baktığımızda cami cemaatlerinin sahip olduğu sivil toplum kuruluşlarımız var. Allah’a şükür ederek, bu sivil toplum kuruluşlarımızın sayılarını çoğaltırsak toplum olarak daha iyi olacağını düşünüyorum.” dedi.

risiad-iftar-yemegi-(20).jpg

“BİZİM, BİZDEN BAŞKA DOSTUMUZ YOK”

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ise böylesine güzide, inanmış ve hizmet erbabı olan bir toplulukla beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ettiği konuşmasında “RİSİAD gibi bir teşkilatımızın ilimizde ortaya koymuş olduğu bu güzel gayretlerin, Mustafa kardeşimizin başkanlığındaki heyetin oluşturmuş olduğu bu güzel atmosferin Rizemize ve tüm ülkemize hayırlı neticeler verdiğini ve bundan sonra da vermeye devam edeceğine yürekten inanıyorum.” dedi.

risiad-iftar-yemegi-(22).jpg

RİSİAD’ın iftarındaki ortamın Belediye Başkanının da ifade ettiği gibi uzun yıllar inanan insanların hep arzuladığını ve görmek istediğini ifade eden Karal, sözlerini şöyle sürdürdü: Ama Allah’a hamd olsun ki biraz geç de olsa gördük. Şimdi artık bizlerin birden fazla kuruluşlarımız, vakıflarımız, derneklerimiz, cemiyetlerimiz ve hizmet teşkilatlarımız var. Zaten önemli olan Hak’ın safında yer almaktır. Şu kısacık hayatımızda doğru ile yanlışın birbiriyle kıyasıya mücadele ettiği bir dünyada Hak’ın yanında cesaretle yer almak ve Kuran’ın ifadesiyle kınayıcının kınamasına aldırmadan mertçe doğruluğu savunur olmak elbette kolay bir iş değildir. Özellikle bizler gibi Türkiye’de çok rahat ve huzurlu sofralarda iftarını açarak bizler gibi şanslı olmayan birçok İslam ülkesinin varlığı düşünün. Şu an böyle ortamlarda olamayıp, dualarımızı bizler gibi paylaşamayan kardeşlerimizi hatırlamak durumundayız. Somali’yi, Arakan’ı, Suriye’yi, Mısır’daki demokrasi mücadelesi veren kardeşlerimizi hatırlamak durumundayız. Çünkü bizden başka buraları hatırlayacak kimsemiz yok. Daha doğrusu bizim, bizden başka dostumuz yok. Dünyada şu mübarek Ramazan ayında bu kadar sıkıntılar yaşanırken Amerika ve özellikle Avrupa, İngiliz kraliyet ailesinin doğacak çocuğuna kilitlenmiş. Yaklaşık 1 aydır, erkek mi olacak kız mı olacak, saltanatın sahibi prens mi olacak, prenses mi olacak diye tartışılıyordu. Şimdi ise doğan çocuğun adıyla beraber bütün Avrupa gündemini belirliyor. Avrupa’nın, Amerika’nın veya başkalarının bizim derdimizle dertlenmesini beklersek saflık yapmış oluruz. Onun için kendi sorunlarımızı kendi içimizde çözmesini bilmeliyiz. Şu mübarek Ramazan ayında Müslüman kanının aktığı tek coğrafya İslam coğrafyasıdır. Başka hiçbir bölgede kan akmıyor. 1,5 milyar İslam dünyası sadece kan ağlıyor. Bu yüzden bu hizmet teşekkülünün, insanlığın huzuru ve refahı için seferberlik ilan etmiş kadroların çalışmalarını, çok kutlu çalışmalar olarak görüyoruz. Bu halkaların her geçen gün biraz daha gelişmesi, büyümesi ve tüm ülkeyi kuşatmasını diliyorum.

risiad-iftar-yemegi-(25).jpg

risiad-iftar-yemegi-(7).jpg

risiad-iftar-yemegi-(18).jpg

risiad-iftar-yemegi-(13).jpg

risiad-iftar-yemegi-(11).jpg

risiad-iftar-yemegi-(1).jpg

risiad-iftar-yemegi-(2).jpg

risiad-iftar-yemegi-(3).jpg

risiad-iftar-yemegi-(4).jpg

risiad-iftar-yemegi-(8).jpg

risiad-iftar-yemegi-(9).jpg

risiad-iftar-yemegi-(10).jpg

risiad-iftar-yemegi-(12).jpg

risiad-iftar-yemegi-(14).jpg

risiad-iftar-yemegi-(16).jpg

risiad-iftar-yemegi-(21).jpg

risiad-iftar-yemegi-(24).jpg

risiad-iftar-yemegi-(26).jpg