Rıza Çalımbay: 2 Kez İstifa Etmek İstedim

Rıza Çalımbay: 2 Kez İstifa Etmek İstedim
Ç.Rizespor'dan istifa ederek ayrılan Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Rize'de iken iki kez istifa etmek istediğini yönetime bildirdiğini açıkladı.

15 haftalık galibiyet özleminin ardından Ç.Rizespor Teknik Direktörlüğünden istifa eden Rıza Çalımbay, Ntv Spor’da yayınlanan Çerçeve programında Tuğba Dural'ın sorularını yanıtladı. Çalımbay, yönetimle fikir ayrılığına düştüğünden ayrılmak zorunda kaldığını ifade ettiği konuşmasında 2 kere istifa edebileceğini yönetime ilettiğini açıkladı.

YÖNETİMLE FİKİR AYRILIKLARI OLDU

Rizespor’da yaşadığı ayrılık ile ilgili soruyu cevaplandıran Rıza Çalımbay, “Futbolun içinde olan bazı şeylerdir. Bunlar normaldir her zaman iyi çalışmak zorunda değilsin iyi yöneticilerle  veya iyi takımda. Bizim ayrılığımız takımla veya neticeyle ilgili bir ayrılık değil. Benim, yönetimle bazı fikir ayrılığı oldu özellikle transfer konusunda. 2. Ligden çıkan bir takım mutlaka transfer yapılması gereken bir takım. Birde yaptığınız transferler veya söylediğiniz bazı şeyler istediğiniz gibi olmayınca belli bir süreye kadar götürdük. Ondan sonra da ayrılma kararı aldık.” dedi.

riza-calimbay-tugba-dural.jpg

BAŞKANIN SÖZLERİ ETKİLİ OLDU... O SÖZLERİ SÖYLEMEYE HAKKI YOKTU...

“Başkan Metin Kalkavan’ın geçen hafta söylediği 14 hafta kazanamayan teknik direktör hala takımın başında” sözlerinin istifa sürecine etkisinin ne şekilde olduğu yönündeki soruya Çalımbay, Başkanın o sözlerinin büyük etkisi olduğuna vurgu yaptıktan sonra Başkanın öyle sözler söylemeye hakkı olmadığını ifade ederek, “Ben kendisiyle konuştuğumda öyle bir şey söylemediğini ifade etti. Öyle bir şey söylemediyseniz tamam dedim. Kazanamadığımız haftalarda birçok maçta da berabere kalıp puanlar aldık. Ama bir şansızlık oldu. Bizde o şansızlığı kırmak için uğraşıyorduk. Bunun için tedbirler almamız gerektiğini söylüyorduk. İşin enteresan yanı ben çok iyi bir takım kurdum şimdi ve ondan sonra bıraktım. Son iki maçımızda Trabzonspor ile oynadığımız maçta çok iyi oynamamıza rağmen berabere kaldık. Bizim en önemli rakip Erciyes’ti. Erciyesle  Kayseri’de berabere kaldık. Aslında çok iyi önemli puan aldık ama bazı şeyler kafanıza uymadığı zaman rahatsız ve huzursuz olduğunuz zaman kalmak bence doğru bir karar değildi.” şeklinde konuştu.

DEVRE ARASI TRANSFERİNDE SORUN YAŞADIK İSTEDİĞİMİZ OYUNCULARI ALAMADIK

Devre arasında transferde sorun yaşanıp yaşanmadığı yönündeki soruya devre arası transferlerinde sorun yaşandığını kaydeden Ç.Rizespor Eski Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “Alamadığımız oyuncular oldu ama biraz zorladık bir şeyler yaptık. Çok isteyipte alamadığımız oyuncular oldu.” dedi.

İŞİNDE ÇOK İYİ OLABİLİRSİN AMA SENDE TEKNİK DİREKTÖRÜNE GÜVENECEKSİN

Yönetimle yaşanan fikir ayrılıklarına yönelik ise Çalımbay, “Bir teknik direktörü bir yere getiriyorsan sonuna kadar güvenmen gerekir. Getirmeyeceksen de baştan getirmeyeceksin. Sen kendi işinde çok iyi olabilirsin ama benim işimde bu. Benim işimde futbol, teknik direktörlük. Ben bu oyunu çok iyi bilirim. Diğer kulüplerde neler yaptığımız belli. Bazen futbolun içinde aksi durumlar oluyor ayrılmak zorunda kalıyorsunuz. En sevdiğim yerlerden bir tanesi Beşiktaş’tan da ayrılmak zorunda kalmıştım. Kendinden bir şeyler vermek zorunda kalıyorsun o da bir yere kadar. İşime müdahale ettirmem.  Kimseyi müdahale ettirmem. Öyle bir şey olursa zaten o an ayrılırım.”

RİZE'Yİ ÇOK SEVİYORUM... RİZESPOR ÇALIŞTIRDIĞIM EN İYİ TAKIMLARDAN BİRİSİ...

Çalımbay, Ç.Rizespor’un nasıl bir takım olduğu yönündeki soruyu ise ”Oyuncularım çok iyiydi. Bir kere mükemmel insanlardı. Çalıştığım en iyi takımlardan bir tanesiydi. Çalışma ortamı süper. Rize çok güzel bir yer. Sosyal yaşantısı yok gibi olmasına rağmen benim çok sevdiğim bir şehir. Ben Rize’ye 3. defa isteyerek gittim. Rize’nin yönetimine anlatamadığım Süper Ligi 2. Ligle karıştırmalarıydı. 2. Ligdeki arkadaşlarla devam etmek istiyorlardı. Bizim bastırıp yeni oyuncu almamız gerektiği konusunda biraz ters düştük. Baktığınız zaman insan kalitesi olarak çok iyi takım ama kadromuz yeterli değildi ilk yarıda.” şeklinde cevaplandırdı.

riza-calimbay-tugba-dural-fotograf.jpg

RİZE'DE KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM

İlk 4 haftada iyi sonuçlar almalarına rağmen yönetime kadronun yetersiz olduğunu ifade ettiğini açıklayan Çalımbay, Rize’ye kırgın olmadığını belirterek “Beni Rize’ye kimse zorla götürmedi. Ben kendim gittim. Bilerek gittim. Bana 3 yıl teklif ettiler. Ben kabul etmedim 3 yılı. Ben dedim 1 yıl çalışırım. Siz beni, ben sizi tanırım. 1 yıldan sonra memnun kalırsak devam ederiz dedim. O yüzden kırgın falan değilim. Kimse beni zorlamadı. Ben kendim gittim. Ama üzüldüğüm; orda çok başarılı olabilirdik. Bayağı başarılı olabilirdik. Ve şu an yaptığım takım çok iyi bir takım. İlk yarıdan daha iyi bir takım yaptım ben. Ama her şey başarıya bağlı değil bazı ters şeyler, konuşmalar oluyor. O zamanda bırakırsın.” dedi.

ÇOK İYİ BİR TAKIM BIRAKTIM RİZESPOR LİGDE KALIR

Rizespor’un ligde kalacağına inandığını belirten Çalımbay, “Rizespor ligde kalır. Rizespor’un ligde kalmaması için hiçbir neden yok. Tek eksiği biraz daha takıma sahip çıkmaları gerekiyor. Her şey sahada olmuyor. Saha dışında o takıma çok şey vermeleri gerekiyor. Maalesef bu Rize’de çok eksik.” İfadelerini kullandı.

Anadolu takımlarında görev almanın zor olduğunu kaydeden Çalımbay, Anadolu takımlarında başarılı olmanın daha büyük başarı olduğunu ifade ederek büyük takımda çalışmakla Anadolu takımında çalışmayı karşılaştırsak olursak ikisinin de zorlukları olduğunu söyledi.

YÖNETİME 2 KEZ BIRAKABİLİRİM TEKLİFİNDE BULUNDUM

Türkiye’de yöneticilerin profesyonel olmadığını ve istikrar sorunu yaşandığı sözlerine ekleyen Çalımbay, her şeyin teknik direktöre mal edildiğini ifade etti.  Trabzonspor ile oynanılan maçta çok çok iyi oynamalarına  ve 10 gol posizyonuna girmelerine rağmen galibiyet golüne ulaşamadıklarını ancak son dakikalarda maç biterken Trabzonspor’un kazandığı frikiğin gol olması halinde yenileceklerinden tek suçlunun teknik direktör ilan edileceğini kaydeden Çalımbay, “Teknik direktörün kaderi bu. Berabere kaldığımız yada yenildiğimiz maçtan sonra bende bırakabilirdim. Rizespor’da iki defa teklif ettim bırakabilirim diye. Biliyorum ortamları ama üstünde durmak gerekiyor, devam etmek gerekiyor. Teknik direktöre destek olmak gerekiyor. Örneğin ben şimdi Rizespor’u bıraktım. Takımı ben yaptım. Yeni bir takım yaptım ama bıraktım. Bırakma nedenim saha ile ilgili değil. Rizespor’a bundan önce de gittiğimde Rizespor bu durumdan daha kötüydü. Herhalde kurtardım takımı. Şimdi takımı ben yaptım yeni oyuncular aldım ama bıraktım. Rıdvan Dilmen bana “Tam her şeyi yapmışken neden bıraktın diyor?” Tamam da bazı şeyler uyuşmayınca kafa yapısı olarak. Belli bir yere kadar dayanıyorsun ondan sonra da bırakıyorsun. Bazı şeylere odaklanıyorsunuz onlar olmayınca yolu değiştiriyorsunuz. Yapacak bir şey.  Bir yere gelmişim. Bazı sorumluluklar almışım. Rize’yi çok seviyorum. Başarılı olmak da istiyordum ama futbolun dışında bazı etkenler olunca bırakmak zorunda kalıyorsun.” diye konuştu.

Futbol geçmişinden konuların da konuşulduğu programda Çalımbay son olarak yurt dışında bir takımı çalıştırmak istediğini sözlerine ekledi.