Rıza Çalımbay'ın Mağlubiyet Açıklaması

Rıza Çalımbay'ın Mağlubiyet Açıklaması
2-1 kaybedilen Medical Park Antalyaspor karşılaşmasının ardından Ç.Rize Teknik Dİrektörü Rıza Çalımbay ile Futbolculardan Vİeria ve Sercan'ın açıklamaları şöyle:

Spor Toto Süper Lig’in 7. hafta karşılaşmasında Ç. Rizespor sahasında ağırladığı Medical Park Antalyaspor’a 2-1 mağlup oldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ç. Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, son vuruşlarda dikkatli olmadıklarını söyleyerek, "Alamadığımız oyuncuların sıkıntısını ilk yarı sonuna kadar yaşayacağız” dedi.

Kaybetmelerine rağmen takımından memnun olduğunu ifade eden Çalımbay, “Bugün lig başından bu yana en iyi futbolumuzu oynadık. Kaleye kadar gelip işi bitiremedik. İstediğimiz gibi bu maç bitmedi. Bu maçlarda konsantreyi kaybettin mi sonuç böyle oluyor. Bize göre pozisyon yokken goller yedik. İyi bir performans çizdik. Daha hazır değiliz diyordum. Bunu bu gün gördük. Ama biz daha iyi olacağız. Kaçırdığımız golleri atıp bu golleri yemediğimiz zaman daha iyi olacağız. Bir sürü maç var. Hakemle ilgili çok konuşmak istemiyorum ama daha dikkatli olmalıydı. Kaleci Hakan’a çok göz yumdu. Biz burada hakemi tartışmayacağız. Kendimizi daha iyi sonuçlar almak için maçlara hazırlamalıyız. Forvette sıkıntımız var. Alamadığımız adamların sıkıntılarını devre sonuna kadar yaşayacağız” diye konuştu.

Zor bir maç olacağını bildiklerini belirten Viera, “Çok iyi mücadele ettik. Çok pozisyona girdik ama bir gol atabildik. Rakip iki kez geldi ama iki gol attı. Futbolda bu var. Galip gelebiliyorsun kaybedebiliyorsun. Önümüzdeki maç bu mağlubiyeti telafi etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Rakibi ve takım arkadaşlarını kutlayan Sercan Kaya, "Hafta içinde konuştuğumuz hataları maalesef yine yaptık. Çok pozisyona girdik ama olmadı. Şansızlık oldu. Beşiktaş maçında bu mağlubiyeti telafi edeceğiz. Elimizdeki fırsatları değerlendiremeyip kaybeden taraf olduk. Topun canı vardı, bu maçta bizi istemedi” diye konuştu.

MEDİCAL PARK ANTALYASPOR CEPHESİ

Futbolun emekçileri olduklarını söyleyen Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, “Bir sürü şehirlere gelip gidiyoruz. Futbolun hep kötü örneklerini tartışıyoruz. Güzelliklerini konuşmuyoruz. Rıza hoca ile maç öncesi ve maç sonrası sarıldık. Takım olarak inanılmaz oynadılar. Futbolda şans faktörü ilk defa bu kadar bana yakındı. Metin bey soyunma odamıza geldi bizim futbolcularımızı kutladı. Türk futbolunun böyle şeylere ihtiyacı var. Rize halkına çok teşekkür ediyoruz. Onlar çok iyi takımını destekledi. Kısaca futbol kazandı futbolu oynayan Rize kazanamadı” diye konuştu.

Çok iyi mücadele ettiklerini söyleyen Mehmet Sedef, “Geçen haftaki galibiyetin bu hafta anlamlı olması için bu maçı kazanmalıydık. Kazandığımız için mutluyuz” dedi.

Mücadele anlamında defans hattının çok çalıştığını belirten Koray; ”Rize takımı iyi oynadı. Maçı Rizespor daha çok hak etmişti. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Gelecek haftalara iyi bakmak için bir seri yakaladık bunu devam ettirmeliyiz” şeklinde konuştu.