Rıza Çalımbay'ın Vazgeçemedikleri

Rıza Çalımbay'ın Vazgeçemedikleri
Ç.Rizespor'da Rıza Çalımbay'ın vazgeçemediği oyuncular hangileri? Rize'de hangi futbolcu ne kadar süre aldı, Uche Kalu'da 69.'un sırrı ne ?

Spor Toto Süper Lig'de, Ç.Rizespor’da teknik direktör Rıza Çalımbay’ın vazgeçemediği 8 isim belli oldu.

ÇALIMBAY'IN RİZE’DE İLK ONBİRİNDEKİ 8 İSİM AYNI

5. haftası geride kalan Süper Ligde Ç.Rizespor’da Koray, Ousmane Viera, Ali Adnan, Ludovic Sylvestre ve Sezer tüm maçlarda 90 dakika sahada kalarak 450 dakika ile en fazla süre bulan oyuncular oldu. Yeşil Mavililerde ayrıca 5 maçta da ilk onbirde sahaya çıkan ve sadece birer maçta karşılaşmanın son dakikalarında oyundan alınarak yerini başka bir oyuncuya bırakan Tevfik ve Kıvanç da Çalımbay’ın vazgeçemedikleri arasında yer alırken aynı şekilde tüm maçlarda ilk onbirde yer alan ve 3 karşılaşmanın son dakikalarında yerini bir başka oyuncuya bırakan Sercan da Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın vazgeçemediği bir başka isim oldu. Bu futbolculardan Tevfik 448 dakika, Kıvanç 446 dakika, Sercan ise 442 dakika forma giydi.

15 OYUNCU 11’DE BAŞLADI, 6 OYUNCU FORMA YÜZÜ GÖRMEDİ

Yeşil Mavililerde geride kalan 5 karşılaşmada toplam 20 oyuncu forma şansı bulurken 15 oyuncu ilk 11’de sahaya çıktı. Kaleciler Necati ve Eray ile Oğuzhan, Oboabono, Cumali Bişi ve Cenk Güvenç ise Süper Ligde henüz Yeşil Mavili formayı giyme şansını elde edemedi.

ÇALIMBAY’IN DEĞİŞİKLİKLERİ DİKKAT ÇEKİYOR… UCHE KALU 3 KEZ 11’DE BAŞLADI 3’ÜNDE DE 69. DAKİKADA OYUNDAN ALINDI

Ç.Rizespor’da geçen sezon başarılı bir sezon geçirirken sakatlanan ve sakatlandığı ana kadar golleriyle Yeşil Mavili taraftarları kendine hayran bırakan ancak o sakatlığından sonra eski formundan çok uzak kalan ve 3 karşılaşmada ilk onbirde başlamasına rağmen ligde henüz golle tanışamayan Uche Kalu, bu 3 karşılaşmada da Teknik Direktör Rıza Çalımbay tarafından 69. dakikada oyundan alındı. Rize’de Uche Kalu’daki benzer bir durum Sercan için de geçerli. Ligde kaydettiği 4 golle Yeşil Mavililerin en golcü futbolcusu olan Sercan, Gençlerbirliği maçında 89, K.Erciyes maçında 87 ve Gaziantepspor karşılaşmasında ise 86. dakikada oyundan alındı.

EN AZ SÜRE ALAN FUTBOLCULAR

Temsilcimizde sahada en az süre alan oyuncular ise Bursaspor karşılaşmasında Tevfik’in yerine son 2 dakika forma şansı bulan Orhan Ovacıklı ile Gaziantep deplasmanında Sercan’ın yerine 86. dakikada oyuna dahil olan Hurşut ve iki karşılaşmada toplam 5 dakika forma şansı bulan Ozan Papaker oldu.

İŞTE RİZESPORLU FUTBOLCULARIN KAÇ MAÇTA NE KADAR SÜRE YER ALDIKLARI

Koray Altınay: 5 maç 450 dakika

Ousmane Viera : 5 maç 450 dakika

Ali Adnan : 5 maç 450 dakika

Ludovic Sylvestre : 5 maç 450 dakika

Sezer Özmen : 5 maç 450 dakika

Tevfik Köse : 5 maç 448 dakika

Kıvanç Karakaş : 5 maç 446 dakika

Sercan Kaya: 5 maç 442 dakika

Pawelek (Kaleci) : 3 maç 270 dakika

Uche Kalu : 3 maç 207 dakika

Florin Cernat : 3 maç 189 dakika

Eren Albayrak : 5 maç 184 dakika

Serkan Kırıntılı (Kaleci) : 2 maç 180 dakika

Kağan Söylemezgiller : 3 maç 103 dakika

Kweuke : 1 maç 79 dakika

Depetris : 3 maç 77 dakika

Cenk Ahmet : 3 maç 64 dakika

Ozan Papaker : 2 maç 5 dakika

Hurşut Meriç : 1 maç 4 dakika

Orhan Ovacıklı : 1 maç 2 dakika

Eray Birnican (Kaleci) : ---

Necati Yılmaz (Kaleci) : ---

Oboabona : ---

Cumali Bişi : ---

Oğuzhan Berber : ---

Cenk Güvenç : ---