Rize, 5 Ayrı İlde Tiyatro Rüzgarı Estirdi

Rize, 5 Ayrı İlde Tiyatro Rüzgarı Estirdi
5 ilde 7 ayrı yerde sahneye çıkan "Yarınlara Geç Kalmadan" adlı tiyatro oyunu seyircilerden tam not aldı.

Rize'nin Fındıklı ilçesi Kredi Yurtlar Kurumunda konaklayan öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro oyunu 5 ayrı ilde çıktığı turneyi tamamladı. Feyzullah Arsan'ın yazıp Caner Karataş ve Tamer Karataş'ın yönettiği oyun izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Y.Ö. Kredi ve Yurtlar Kurumu Fındıklı Yurt Müdürlüğü tarafından kurulan ve zararlı alışkanlıklardan korunmak amacıyla hazırlanan ‘’Yarınlara Geç Kalmadan’’ isimli tiyatro oyunu Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar kurumunun 50.Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamında Türkiye turnesine çıkarak 5 Ayrı ilde 7 oyun sergiledi.

2.20110514223213..jpg

İlk olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Giresun Eğitim Fakültesi'nde sahne alan tiyatro ekibi ardından Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nde yoğun katılımın yaşandığı programda sahne aldı. Ekip final sahnesini ise dün akşam Artvin İl Özel İdaresine bağlı Ahmet Hamdi Tanpınar Gösteri Merkezinde sergiledi. 5 ilde de seyirciden tam not alarak dakikalarca alkışlanan tiyatro oyununda ailesinde göremediği ilgiyi dışarıda arayan ve zararlı alışkanlıklara kapılıp hayatını kaybeden bir gencin hayatı komik bir dille anlatılıyor. Oyunun sonundaki dramatik sahne izleyicilerin gözyaşlarını tutamamasına neden oldu.

3.20110514223226..jpg

Rize Fındıklı Yurt Müdürü Seim Turna ''Küresel bir sorun olan maddde bağımlılığına dikkat çekmek için kurmumuzun 50. yıl etkinlikleri kapsamında, çıktığımız bu Türkiye turnesinde amacımız toplum olarak madde bağımlılığı konusundaki sorumluluğumuz konusunda farkındalık yaratmak ve insanları güldürürken ağlatarak gerekli mesajı vermek. Çocuklarımıza sahip çıkıp tünelin sonundaki ışığın sönmesine izin vermeden ve yarınlara geç kalmadan kendimize düşen sorumluluğun farkında olmalıyız'' dedi. Turna, ayrıca turnenin gerçekleşmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür etti.

4.20110514223236..jpg

5.20110514223245..jpg