Rize 53 Bini Devirdi !

Rize 53 Bini Devirdi !
Rize Belediyesi tarafından Kültür Park'ta düzenlenen iftar çadırında 22 günde 53 binden fazla insan iftarını açtı.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi, Rize Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan Sofrası’nda yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlarla birlikte iftar açtı.

musiaddan-rize-belediyesi-iftar-cadirinda-yemek.jpg

Müsiad Rize Şubesi’nin dün akşam verdiği iftar programı ile birlikte 53 bin sayısını geçtiklerini söyleyen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, “Bugün itibariyle 53 bini geçtik. Ramazan sonuna kadar 75 binden fazla kişiye hizmet vereceğimizi düşünüyorum. Bizim ölçeğimizdeki illerde böyle bir paylaşım ve hizmetin örneği yok” dedi.

musiaddan-rize-belediyesi-iftar-cadirinda-yemek-(8).jpg

Düzenlenen iftar programına Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Baro Başkanı Av. Yunus Çoruh, RTE Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Torul, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, Müsiad Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak ve yönetim kurulu üyeleri, Risiad Başkanı Mustafa Külünkoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Genç Müsiad Başkanı Esra Alemdaroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

musiaddan-rize-belediyesi-iftar-cadirinda-yemek-(1).jpg

“75 BİN KİŞİYİ GEÇECEĞİZ”

İftar programının ardından açıklamada bulunan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, “Rize’deki sivil toplum kuruluşlarımızın her yıl geleneksel iftarları vardır. Biz bu iftarların da hemşehrilerimizle birlikte burada yapılmasını arzuluyoruz. Bu sene hem Rize Ticaret Borsası, hem bu akşam ki Müsiad Rize Şubemiz iftarlarını burada bizlerle birlikte yaptı. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda diğer tüm sivil toplum kuruluşlarımız da bu zincire dahil olacaklardır. Bu yıl gün itibariyle ortalama 2 bin 500 kişiye hizmet vereceğimiz kanaatindeyim. Buranın dışında her gün belli noktalara yaklaşık 400 yemek daha gönderiyoruz. Her gün verdiğimiz tabldot sayısından da Ramazan ayı sonu itibariyle 75 bin kişi sayısını geçeceğimizi öngörüyoruz” dedi.

musiaddan-rize-belediyesi-iftar-cadirinda-yemek-(2).jpg

“SOKAK İFTARLARININ YERİNİ ALDIK”

Rize’de zamanla özelliğini yitiren sokak iftarlarının yerini artık bu hizmetlerinin aldığını belirten Başkan Bakırcı, “Rize’de bundan 15 sene öncesine kadar sokak iftarı diye tabir ettiğimiz, esnafımızın dükkanı önünde hazırladığı ve geleni geçeni davet ettiği iftarlar olurdu. Geçen yıllar içerisinde bu adet azalmaya başlayınca belediye olarak bir şeyler yapmak istedik. Belediye başkanı olduğum ilk yıl belediye olarak iftar çadırı geleneğini sürdürdük ama 150-200 arasında vatandaşa hizmet ediyorduk. İkinci yıl çadırın yeterli olmadığını gördüğümüz için bazı lokantacılarımızın karşı çıkmasına rağmen belediyemizin yemekhanesini hizmete açtık. Burada da 600 dolayında kişiye hizmet verdik ve yemekhanemizin de yeterli olmadığına kanaat getirip Kültür Park’ı sembolik bir kira bedeli ile kiralamayı uygun gördük. Her yıl artan sayı ile doğru bir tercih yaptığımızı görüyoruz” dedi.

musiaddan-rize-belediyesi-iftar-cadirinda-yemek-(6).jpg

“ONLAR OLMASA BU HİZMETİ YAPAMAYIZ”

Rize ölçeğinde bir ilde böyle bir paylaşım ortamının bir örneğinin daha olmadığını belirten Bakırcı, “Rize Belediyesi kasasından buradaki hizmet için ücret çıkmıyor. Sokak iftarlarının yerini artık burası almıştır. Esnafımız sağ olsunlar yardımlarını esirgemiyorlar bizden ve gıda giderlerimizi karşılıyorlar. Huzur Restoran sahibi İbrahim Tornacı ağabeyimize de teşekkür ediyorum. Servis elemanı konusunda yardımcı oluyorlar. Çaykur çayımızı karşılayarak destek oluyor. Her yıl bir ana sponsor buluyoruz. Bu yıl Ali Ekşioğlu ağabeyimiz bu anlamda desteğini esirgemedi. Tüm masrafları da karşılamak isteyen kişiler oluyor ancak bu teklifleri prensip olarak kabul etmiyoruz ve paylaşımcı bir hizmet vermeyi uygun görüyoruz. Buraya gelip iftarını açan hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Onlar olmasa bu hizmeti yapamayız. Ayrıca “Bu akşam da ben iftar vermek istiyorum” diyen hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

musiaddan-rize-belediyesi-iftar-cadirinda-yemek-(5).jpg

Bu yıl ki Ramazan etkinliklerinin az oluşuyla ilgili eleştirilere de değinen Başkan Bakırcı, “Ramazan programlarını önceki yıllarda burada hemen hemen her akşam bir program yapıyorduk ve katılımın sayısının azaldığını gördük. Bu sene haftada bir olmak üzere 4 program ayarladık. Bu bir arz talep meselesidir. Bu yıl ramazan programlarına olan ihtiyacı daha iyi gördük. Önümüzdeki sene yeniden haftada 2-3 programa çıkartacağız” şeklinde konuştu.

musiaddan-rize-belediyesi-iftar-cadirinda-yemek-(3).jpg

musiaddan-rize-belediyesi-iftar-cadirinda-yemek-(4).jpg

musiaddan-rize-belediyesi-iftar-cadirinda-yemek-(7).jpg