Rize AFAD Gücüne Güç Katıyor

Rize AFAD Gücüne Güç Katıyor
Rize Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca gönderilen ödenekten alınan, arama ve kurtarma malzemeleri ile gücüne güç katmaya devam ediyor.

Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce, arama ve kurtarma çalışmalarında kullanılmak ve AFAD Müdürlüğü personelinin eğitimine yönelik tüm aktivitelerde hizmete sunulmak üzere; 2 adet 30 metre kare ebadında ‘Yaşam alan Çadırı’ ve 1 adet 15 metre kare ebadında ‘Servis ve aktivite çadırı’nın yanı sıra, deniz, dere, göl ve göletlerde yaşanan boğulma ve kaybolma olaylarında karış 1 adet zodyak bot alımı gerçekleştirildi.

AFAD Müdürlüğünce, afet durumunda arama ve kurtarma faaliyetlerini en iyi şekilde gerçekleştirmek, diğer zamanlarda da personelin eğitimine kullanılarak amacıyla AFAD envanterine katılan malzeme Rize Valisi Nurullah Çakır, tarafından yetkililere teslim edildi.

rize-il-afad-mudurlugu-envaterinin-guclendirilmesine-devam-ediliyor-2.jpg

Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şakir Kurk ve AFAD Müdürlüğü yetkililerinin hazır bulunduğu teslim töreninde Vali Çakır, yaptığı değerlendirmede; “Rize’nin yağışlı iklimini ve arazi şartlarını göz önünde bulundurduğumuz zaman, bu tür araçların varlığına ihtiyaç duyulan bir coğrafya. AFAD Müdürlüğü envanterine kattığımız bu araçların varlığına rağmen,  inşallah bu araçları sıklıkla kullanma ihtiyacı duymamayı temenni ediyorum” dedi.

Yakın zamanda İl Özel İdare Müdürlüğünce modifikasyonu tamamlanan ‘Arama ve Kurtarma’ aracının da AFAD Müdürlüğü envanterine katıldığına değinen Vali Çakır, “Sahip olduğumuz bu çağdaş ve modern ekipmanlar sayesinde AFAD ekiplerimizin hızını ve hareket kabiliyetini daha iyi noktalara çekme şansını yakaladık. Bu yönde alımlarımız devam edecektir. Yeni ekipmanların AFAD ekibine hayırlı olması ve kedersiz günler temennisinde bulunuyorum” şeklinde konuştu.

rize-il-afad-mudurlugu-envaterinin-guclendirilmesine-devam-ediliyor-1.jpg